Τουρισμός

Συνέδριο «Greece Talks»: Μεγάλα τα περιθώρια ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού

«Οι διεθνείς επενδύσεις προσθέτουν αξία και κύρος στο "μπραντ" του ελληνικού τουρισμού»

Συνέδριο «Greece Talks»: Μεγάλα τα περιθώρια ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την πεποίθηση του ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης εξέφρασαν οι σημαντικότεροι παράγοντες της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε το «Πρώτο Θέμα» (Travell.gr) με θέμα «Greece Talks: Ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας».

O Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της TEMEΣ ΑΕ, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει αξιοποιήσει μόλις το 1,5% των τουριστικών δυνατοτήτων της τονίζοντας ότι η ακτογραμμή της χώρας μας έχει όσο μήκος έχουν η Ισπανία, η Πορτογαλία και η μισή Ιταλία μαζί. Άρα έχουμε χώρο να αναπτυχθούμε τουριστικά στην Ελλάδα, εξήγησε ο κ. Κωνσταντακόπουλος.

Αφού επεσήμανε ότι οι διεθνείς επενδύσεις προσθέτουν αξία και κύρος στο «μπραντ» του ελληνικού τουρισμού, τόνισε ότι αυτές θα πρέπει να πηγαίνουν χέρι με χέρι με τις τοπικές κοινωνίες, κάτι που συνέβη, όπως είπε με την επένδυση του Costa Navarino. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον το αεροδρόμιο της Καλαμάτας εχει 1.500 πτήσεις αλλά μόλις το 1/10 πάει στο Costa Navarino, ενδεικτικό της δυναμικής που προσέδωσε στην ευρύτερη περιοχή η επένδυση της Temes. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχης Βασιλάκης επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει καταστεί ένας fashionable (μοδάτος) προορισμός και σε αυτό έχει συμβάλλει και η Aegean η οποία πετάει πια σε 165 διεθνείς προορισμούς.

Στο μεταξύ αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού αλλά και τις προοπτικές του μετέφερε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ και CEO & Co-owner του Electra Hotels Group Γιάννης Ρέτσος αναφέροντας ότι ο ελληνικός τουρισμός κινούνταν δυναμικά από το 2013 έως το 2019. Μετά την πανδημία αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτικός από όσο περιμέναμε. Η Ελλάδα θα κάνει ρεκόρ φέτος ενώ ανταγωνιστές της όπως η Ιταλία και η Ισπανία είναι κάτω το 2019, τόνισε. Τέλος με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου εστίασε στο Mega Project του Ελληνικού επισημαίνοντας ότι αυτό θα αποτελέσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς και θα δώσει αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Δείτε επίσης