Τουρισμός

Volotea: Νέο πλάνο ανάπτυξης το 2024 με επίκεντρο την Αθήνα

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε επίσημα αύξηση διαθέσιμων θέσεων και νέα δρομολόγια από το διεθνή αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

volotea greece, ισπανική αεροπορική εταιρεία, αεροδρόμιο ελευθέριοσ βενιζέλοσ, διεθνής αερολιμένας αθηνών,  πτησεισ 2024, ελληνικοσ τουρισμοσ,Volotea, Ισπανική αεροπορική εταιρεία, Πτήσεις 2024, Νέα δρομολόγια, Νέες πτήσεις, Πτητικό πλάνο 2024, Διεθνής Αε
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα ιδιαίτερα φιλόδοξα σχέδια της για το 2024 με επίκεντρο την Αθήνα ανακοίνωσε επίσημα Volotea, η ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που συνδέει πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, κυρίως μικρές και μεσαίου μεγέθους.

Σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο για τον επόμενο χρόνο, η ισπανική αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει πάνω από 835.000 θέσεις, που θεωρείται χωρητικότητα... ρεκόρ στην ιστορία της και αντιπροσωπεύει μια αύξηση κατά 23% από το 2023 και κατά 142% (!) σε σύγκριση με το 2018, όταν άνοιξε την πρώτη βάση της στην Ελλάδα.

Επίσης, η διοίκηση της Volotea θα προσθέσει τρία νέα δρομολόγια από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», συμπεριλαμβανομένων νέων διεθνών πτήσεων προς τη Νάπολη (Ιταλία), το Σπλιτ (Κροατία) και τη Βρέστη (Γαλλία). Μάλιστα, πρόσφατα έχει ανακοινωθεί πως η Βρέστη είναι η 20ή βάση της Volotea.

Πιο συγκεκριμένα, τον επόμενο χρόνο η Volotea θα επεκτείνει το δίκτυό της περιλαμβάνοντας συνολικά 20 δρομολόγια που θα αναχωρούν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συνδέοντας την ελληνική πρωτεύουσα με πέντε (5) ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, η ισπανική αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει απευθείας συνδέσεις με δημοφιλείς προορισμούς όπως το Μπιλμπάο, το Μπορντό, το Μπάρι, το Κάλιαρι, το Ντουμπρόβνικ, το Ηράκλειο, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Λιλ, η Λυών, η Μασσαλία, η Νάντη, το Παλέρμο, το Στρασβούργο, η Τουλούζη, η Βενετία και η Βερόνα.

Επιπλέον, η Volotea προσθέτει τρία νέα δρομολόγια για να ενισχύσει περαιτέρω τη συνδεσιμότητα. Τα νέα δρομολόγια θα συνδέουν τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τη Νάπολη, όπου θα προσφέρονται πάνω από 23.600 θέσεις σε 132 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες (Πέμπτη και Κυριακή), το Σπλιτ της Κροατίας, με προσφορά περίπου 12.850 θέσεων σε 148 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες (Τετάρτη και Κυριακή) και τη Βρέστη, διαθέτοντας πάνω από 20.000 θέσεις σε περισσότερες από 100 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες (Τρίτη και τα Σάββατο).

Τέλος, η Volotea διευκρίνισει πως θα διατηρήσει τον στόλο των δύο αεροσκαφών της στη βάση της Αθήνας, με προσωπικό 80 άμεσων εργαζομένων και πάνω από 450 έμμεσους εργαζόμενους και αρκετές δυνατότητες για νέα επέκταση των πλάνο της για την Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Δείτε επίσης