«Βραδυνή της Κυριακής»

Πώς θα πάρετε πίσω τα χρήματα που δώσατε για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στο ρεύμα

Δικηγόροι και εκπρόσωποι των καταναλωτικών ενώσεων εξηγούν στη «Βραδυνή της Κυριακής» πως μπορούν να κινηθούν οι καταναλωτές κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής

Πώς θα πάρετε πίσω τα χρήματα που δώσατε για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στο ρεύμα
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

«Ο μόνος τρόπος να πάρουν όλοι πίσω τα χρήματά τους είναι με το να εγγραφούν στη συλλογική αγωγή των καταναλωτικών ενώσεων και με δικαστική απόφαση να υποχρεωθούν οι πάροχοι να τα πιστώσουν σε κάθε καταναλωτή», εξηγεί στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο Αλέξης Αλεξόπουλος, ένας εκ των πέντε νομικών συμβούλων της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας – ΙΝ.ΚΑ.

«Αμέσως μετά, θα πιστωθούν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα στον επόμενο λογαριασμό», τονίζει.

Το κόστος είναι το ελάχιστο, δηλαδή 50 ευρώ, που καλύπτει όλα τα έξοδα στον πρώτο βαθμό και 20 ευρώ για να εγγραφούν ως μέλη του ΙΝ.ΚΑ., όπως προβλέπεται από τον καταναλωτικό νόμο. Μπορεί κάποιος να προσφύγει και μεμονωμένα, αλλά η διαδικασία είναι κατά πολύ ακριβότερη, δηλαδή μπορεί να φτάσει κατ' ελάχιστον τα 700-800 ευρώ στον 1ο βαθμό.

Μάλιστα, θα υπάρξει μεγάλη χρονοτριβή, αφού η αγωγή μπορεί να εκδικαστεί έως και το 2024 για τον πρώτο βαθμό, ενώ των καταναλωτικών ενώσεων προσδιορίστηκε με ειδική διαδικασία και κατεπειγόντως την 1η Ιουνίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 14 Μαϊου 2022.

Δείτε επίσης