«Βραδυνή της Κυριακής»

Μπόνους σε δημοσίους υπαλλήλους από 1.965 έως 5.677 ευρώ

Το δικαιούνται όσοι πιάνουν συγκεκριμένους στόχους

Μπόνους σε δημοσίους υπαλλήλους από 1.965 έως 5.677 ευρώ
Αρθρογράφος: Μπέλλα Ειρήνη
Από Μπέλλα Ειρήνη

Μπόνους παραγωγικότητας θα μπορούν να παίρνουν από εδώ και στο εξής οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα επιτυγχάνουν συγκεκριμένους καθορισμένους στόχους, ενώ θα ισχύσει και νέο σύστημα αξιολόγησής τους με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον αρμόδιο υπουργό. Μάκη Βορίδη.

Για πρώτη φορά σε νομοσχέδιο που αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους θα υπάρχει και το «καρότο» της επιπρόσθετης παροχής χρηματικής ανταμοιβής για εκείνους τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα κρίνονται επιμελείς και αποτελεσματικοί.

Το μπόνους θα λειτουργεί ως ένας μηχανισμός επιβράβευσής τους. Το ποσό των 35 εκατ. ευρώ ετησίως, προβλέπεται συνολικά σε ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Το μπόνους που θα παίρνουν, θα μπορεί να φτάσει έως και το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης του κάθε υπαλλήλου. Μάλιστα, δεν θα συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά, αλλά θα υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και στις υπόλοιπες κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 14 Μαϊου 2022.

Δείτε επίσης