«Βραδυνή της Κυριακής»

Αποκλειστικό: Οι νέοι μισθοί για 400.000 εργαζομένους στην Εστίαση

Υποχρεωτική η Σύμβαση Εργασίας στην Εστίαση

Αποκλειστικό: Οι νέοι μισθοί για 400.000 εργαζομένους στην Εστίαση
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μοσχολιός
Από Δημήτρης Μοσχολιός

«Ομπρέλα προστασίας ανοίγει για 400.000 εργαζόμενους στον Επισιτισμό, με την αναμενόμενη κήρυξη υποχρεωτικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μάλιστα, εκτός από τους μισθούς, «θωρακίζονται» με τη σύμβαση και τα επιδόματα, ενώ προβλέπεται υποχρεωτική εφαρμογή της πενθήμερης εργασίας.

Όπως σημειώνει ο σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς, οι αλλαγές θα επέλθουν αν την 31η Μαΐου κηρυχθεί υποχρεωτική η ΣΣΕ των Επισιτιστικών Καταστημάτων, από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, όπου έχει πάει το θέμα η κυβέρνηση, κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το Ανώτατο Συμβούλιο Απασχόλησης θα συνεδριάσει τελικά στις 31 Μαΐου και θα αποφασίσει (με πολύ αυξημένες πιθανότητες) το αν θα κηρύξει ως υποχρεωτική τη Σύμβαση, εάν, δηλαδή, κρίνει ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις που υπογράφουν, απασχολούν τουλάχιστον το 51% των εργαζόμενων στον κλάδο.

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να κηρυχθεί υποχρεωτική, όπως έχει γίνει ήδη, άλλωστε, με την κλαδική Σύμβαση των Ξενοδοχείων. «Θα είναι ένα θετικό μήνυμα για τους εργαζόμενους, ένα μήνυμα δικαιοσύνης».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί το Σάββατο 21 Μαϊου 2022.

Δείτε επίσης