«Βραδυνή της Κυριακής»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στον αέρα

Κλείνουν τα Σπίτια Μόνιμης Διαβίωσης και επίκειται το κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στον αέρα
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

SOS εκπέμπει το «Χαμόγελο του Παιδιού» και καταγγέλλει ότι δυσχεραίνεται στο έπακρον η λειτουργία του και κλείνουν τα σπίτια ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών, εξαιτίας ορισμένων αποφάσεων της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, σε σχέση με την εν γένει λειτουργία των μονάδων παιδικής προστασίας και φροντίδας, ενώ ειδικά ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος της αποδίδει προσπάθεια «διάλυσης μίας οικογένειας».

H «βόμβα», που προκάλεσε πλήθος αλυσιδωτών αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (40494/3.5.2022), πολλά σημεία της οποίας πλήττουν ευθέως το «Χαμόγελο», αλλά και ο Νόμος 4921/2022 που, μεταξύ άλλων, προβλέπει: παύση Δ.Σ., τεράστια πρόστιμα, ποινή φυλάκισης και άλλα πειθαρχικά μέτρα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των φορέων Κοινωνικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο», θα υπάρξουν ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις τόσο για τον Οργανισμό όσο και για τα 241 παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν στα 14 Σπίτια του πανελλαδικά (1.037 έχουν μεγαλώσει συνολικά), και γι' αυτό ζητείται άμεσα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Γιαννόπουλο αλλά και τα ίδια τα παιδιά, κυρίως τα ενήλικα, που έχουν βγει και αυτά μπροστά για να «υπερασπιστούν την οικογένειά τους».

Δείτε επίσης