«Βραδυνή της Κυριακής»

Ρεύμα: Προσοχή στις «παγίδες» για την επιστροφή των 600 ευρώ

Στις 15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Θα δέχεται και διορθώσεις στοιχείων

Ρεύμα: Προσοχή στις «παγίδες» για την επιστροφή των 600 ευρώ
Αρθρογράφος: Νίκος Ρογκάκος
Από Νίκος Ρογκάκος

Αιτήσεις σε πλατφόρμα και διορθώσεις στις φορολογικές δηλώσεις τους θα κληθούν να κάνουν μαζικά, από τα μέσα Ιουνίου, όλοι όσοι τους κόστισε «ο κούκος αηδόνι» τους προηγούμενους έξι μήνες με τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιστροφή στους καταναλωτές, αναδρομικά, έως 600 ευρώ για τις καταναλώσεις ρεύματος από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο, λόγω της αυξημένης Ρήτρας Αναπροσαρμογής, που είχε ως αποτέλεσμα τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Επιστροφή δικαιούνται όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα διευκρινιστεί εάν το ποσό του εισοδήματος θα είναι καθαρό ή μεικτό. Πάντως, για το βοήθημα θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία εισοδήματος που αφορούν το 2020, «για να είναι ομοιόμορφη η κρίση του κράτους για το ύψος της βοήθειας».

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι πριν την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 πέρυσι ή, πάντως, έως την 1η Μαΐου 2022 το αργότερο.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο, 28 Μαϊου 2022.

Δείτε επίσης