«Βραδυνή της Κυριακής»

Φόβοι για κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας σε Θράκη και Αιγαίο

Ο Ερντογάν θέλει να «θολώσει» την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Φόβοι για κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας σε Θράκη και Αιγαίο
Αρθρογράφος: Κώστας Μελισσόπουλος
Από Κώστας Μελισσόπουλος

Προβοκάτσια στη Θράκη, εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού, ή θερμό επεισόδιο στον αέρα ή τη θάλασσα, αναμένουν στην κυβέρνηση, μετά την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και την πρωτοφανή επίθεση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μία επίθεσης η οποία κατέδειξε τα αδιέξοδα του Τούρκου προέδρου, που βλέπει ότι υποχωρεί στις προτιμήσεις της Δύσης, η οποία μπορεί να μην απορρίπτει την Άγκυρα, αλλά στηρίζει την Αθήνα, όπως έδειξε η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, και η ενίσχυση του ελληνικού οπλοστασίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΒτΚ», ένα μεγάλο κλιμάκιο της ΕΥΠ «μετακόμισε» στη Θράκη, «για την αντιστοίχιση συμβάντων και πληροφοριών, προκειμένου να προβλεφθεί η προοπτική κλιμάκωσης», και έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» όλες τις κινήσεις των «σεσημασμένων» ανθρώπων της Άγκυρας, και παράλληλα παρακολουθεί τις κινήσεις που λαμβάνουν χώρα στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Ήδη τα drones της Αστυνομίας και του Στρατού στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγράψει κινήσεις που αφορούν προετοιμασίες για μαζική είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο, 29 Μαϊου 2022.

Δείτε επίσης