«Βραδυνή της Κυριακής»

Νέοι λογαριασμοί ρεύματος για να ξέρουμε τι πληρώνουμε

Εκφράζονται φόβοι για ένα νέο κίνημα «Δεν πληρώνω», και γι’ αυτό οι νέες συμβάσεις ξεκινούν σε δύο μήνες

Νέοι λογαριασμοί ρεύματος για να ξέρουμε τι πληρώνουμε
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς ρεύματος που λαμβάνουν οι καταναλωτές, αφού η ΡΑΕ καλεί τις εταιρίες να υιοθετήσουν το Πρότυπο Σύμβασης, για να είναι ξεκάθαρο στους πολίτες τι πληρώνουν και πού.

Η Ρυθμιστική Αρχή έδωσε προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να υιοθετήσουν το Πρότυπο Σύμβασης, και μέχρι τις 31 Ιουλίου για την εφαρμογή του Πρότυπου Λογαριασμού.

Ύστερα από αυτές τις δύο ημερομηνίες η Ρυθμιστική Αρχή θα προχωρήσει σε «θετικές αναφορές», δηλαδή θα δημοσιεύσει κατάλογο των προμηθευτών που υιοθέτησαν τα νέα Πρότυπα, με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών σε μία περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ακόμα και δικαστική διαμάχη, ενώ υπάρχουν φόβοι για ένα νέο κύμα «Δεν Πληρώνω».

Στην απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής αναφέρεται πως οι πρακτικές «από (ορισμένους) προμηθευτές εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και ανυποληψίας και δύνανται να κλονίσουν συνολικά την αγορά, τους θεσμικούς φορείς και την καταναλωτική πίστη, κατά τρόπο δυσχερώς επανορθώσιμο. Η ΡΑΕ, έχοντας εξαντλήσει κάθε μέσο ήπιας καθοδήγησης, έχει εκκινήσει διαδικασίες ακροάσεων – επιβολής κυρώσεων»…

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που ακολουθεί αυτό το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022.

Δείτε επίσης