«Βραδυνή της Κυριακής»

«Ατομικοί κουμπαράδες» για 15.000 ασφαλισμένους

Ποιοι και πότε μπαίνουν στο νέο σύστημα - Όλα τα μυστικά των αλλαγών στην Επικουρική Ασφάλιση - Θα ακολουθήσουν μεταρρυθμίσεις στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης

«Ατομικοί κουμπαράδες» για 15.000 ασφαλισμένους
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς έχουν ήδη ενταχθεί στο νέο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, το ΤΕΚΑ, 15.000 νέοι ασφαλισμένοι που «εγκαινίασαν» το σύστημα των «ατομικών κουμπαράδων».

Μάλιστα, εκτιμάται πως μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς στο νέο Επικουρικό Ταμείο θα έχουν υπαχθεί 50.000 έως 60.000 νέοι ασφαλισμένοι. Να επισημανθεί εδώ πως από το τέλος του καλοκαιριού οι νέοι ασφαλισμένοι θα είναι, πλέον, σε θέση να βλέπουν το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με τις αποταμιεύσεις τους, δηλαδή τι γίνεται με τον ατομικό τους κουμπαρά.

Ουσιαστικά, για τους νέους ασφαλισμένους οι εισφορές για την Επικουρική Ασφάλιση δεν κατευθύνονται, πλέον, σε ένα γενικό «κορβανά», αλλά πηγαίνουν σε ατομικούς λογαριασμούς. Στους λογαριασμούς αυτούς θα αποταμιεύονται και θα επενδύονται, δημιουργώντας ένα αποθεματικό, από το οποίο θα πληρώνονται οι μελλοντικές συντάξεις.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022.

Δείτε επίσης