«Βραδυνή της Κυριακής»

Απόβαση χιλιάδων μεταναστών σχεδιάζουν οι Τούρκοι

Θέλουν να επαναλάβουν ό,τι συνέβη το καλοκαίρι του 2015, αλλά το ελληνικό Πολεμικό Nαυτικό είναι προετοιμασμένο

Απόβαση χιλιάδων μεταναστών σχεδιάζουν οι Τούρκοι
Αρθρογράφος: Κώστας Μελισσόπουλος
Από Κώστας Μελισσόπουλος

«Αποφασιστικότητα, αποτροπή και ψυχραιμία», είναι το τρίπτυχο του Πενταγώνου και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για την αντιμετώπιση κάθε πιθανής προκλητικής ενέργειας στη θάλασσα, την οποία αναμένουν από την Τουρκία, που ανεβάζει σταθερά τους τόνους και την ένταση στο Αιγαίο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας κρατά χαμηλούς τόνους, και ο ίδιος ο υπουργός έχει συστήσει ψυχραιμία σε όλους και αποφυγή λεκτικών εξάρσεων, ενώ έχει ξεκαθαριστεί από υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο του Άμυνας ότι «οι λεκτικές απαντήσεις από αναρμόδιους στα όσα λένε οι Τούρκοι δεν εξυπηρετούν κανέναν, αντίθετα δυναμιτίζουν περισσότερο την ατμόσφαιρα και την καθιστούν επικίνδυνη».

Όπως λένε στο Πεντάγωνο, «οι Ένοπλες Δυνάμεις προτιμούν να μιλούν με έργα όταν χρειάζεται, και όχι με λόγια». Και σύμφωνα με πληροφορίες της «ΒτΚ», έχει διαμηνυθεί στους ιθύνοντες του ΝΑΤΟ, κατά την προχθεσινή Σύνοδο των υπουργών Άμυνας, η πρόθεση της Ελλάδας αφενός να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, αλλά, αφετέρου, και η αποφασιστικότητα να απαντήσει, εάν χρειαστεί, με σκληρό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022.

Δείτε επίσης