«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Σχέδιο περιοδειών από το Μαξίμου

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η κυβέρνηση, με υπουργούς και βουλευτές να εξηγούν το πρόγραμμα της δεύτερης τετραετίας Μητσοτάκη

Σχέδιο περιοδειών από το Μαξίμου
Αρθρογράφος: Μπέλλα Ειρήνη
Από Μπέλλα Ειρήνη

Το παράθυρο για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο έχει ανοίξει για τα καλά, προκαλώντας πυρετό προετοιμασιών στα κομματικά επιτελεία.

Επίσημα, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να παγώσει τη φρενίτιδα που επικρατεί, με υπουργούς και βουλευτές να έχουν βγάλει τα ημερολόγια και να υποδεικνύουν ως πιθανές ημερομηνίες τις δύο τελευταίες Κυριακές του Σεπτεμβρίου και την πρώτη του Οκτωβρίου. «Δεν αντέχει η χώρα τοξική προεκλογική περίοδο μακράς διάρκειας», ανέφερε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού στη «Βραδυνή της Κυριακής» ρίχνοντας νερό στο μύλο των λόγων για τους οποίους μπορεί να προκηρυχτούν εκλογές.

Ο πυρήνας του Μεγάρου Μαξίμου από τη μία διαμηνύει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις του, προσδιορίζοντας ότι αυτό θα γίνει προς τα τέλη Αυγούστου, από την άλλη στο παρασκήνιο οι ρυθμοί της προετοιμασίας έχουν εντατικοποιηθεί, συντηρώντας το προεκλογικό κλίμα. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται υπουργοί και βουλευτές, στους οποίους έχει ανατεθεί μέσα στο καλοκαίρι να «οργώσουν» με περιοδείες την επικράτεια, για να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα της δεύτερης τετραετίας.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022.

Δείτε επίσης