«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Συνέντευξη - Κ. Πιερρακάκης: Στο κινητό μας η ταυτότητα και το δίπλωμα από τον Ιούλιο

«Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη. Ένας προσωπικός αριθμός που θα αντικαταστήσει ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, αριθμό ταυτότητας και με αυτόν θα εξυπηρετούμαστε σε οποιαδήποτε φυσική ή ψηφιακή υπηρεσία»

Συνέντευξη - Κ. Πιερρακάκης: Στο κινητό μας η ταυτότητα και το δίπλωμα από τον Ιούλιο
Αρθρογράφος: Μπέλλα Ειρήνη
Από Μπέλλα Ειρήνη

Δύο από τα πιο βασικά έγγραφα ταυτοποίησης του πολίτη, η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, μέχρι τέλος Ιουλίου ψηφιοποιούνται, και πλέον θα αποθηκεύονται στο wallet του κινητού.

Στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναλύει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και εξηγεί ότι «ο έλεγχος γνησιότητας από τα αρμόδια Όργανα θα γίνεται μέσω κωδικού QR, σύμφωνα με όλες τις ειδικότερες διατάξεις που προβλέπονται».

Τονίζει, ακόμη, ότι ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να έχει μαζί του κανένα έγγραφο προκειμένου να αποδείξει ποιος είναι. Έρχεται στη ζωή μας ο Προσωπικός Αριθμός που θα μπει σε εφαρμογή, μαζί με τις νέες ταυτότητες, στις οποίες και θα αναγράφεται. Θα αποτελείται από τον ΑΦΜ συν τρία ακόμη ψηφία, και θα απορροφήσει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό ταυτότητας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκη στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022.

Δείτε επίσης