«Βραδυνή της Κυριακής»

Συνέντευξη - Ν. Κεραμέως: «Μέχρι τον 15αύγουστο οι 8.586 νέες προσλήψεις στην Εκπαίδευση»

Πώς θα εκλέγονται οι πρυτάνεις και πώς θα διοικούν με το νέο νόμο για τα ΑΕΙ

Συνέντευξη - Ν. Κεραμέως: «Μέχρι τον 15αύγουστο οι 8.586 νέες προσλήψεις στην Εκπαίδευση»
Αρθρογράφος: Μπέλλα Ειρήνη
Από Μπέλλα Ειρήνη

Με μία «προίκα», περίπου, 2,8 δισ. ευρώ, 1,5 δισ. από το νέο ΕΣΠΑ και 1,3 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στοχεύει να αλλάξει τον εκπαιδευτικό ρου προς όφελος και των τριών βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, μέσα στον Ιούλιο θα έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, στο οποίο, όπως διευκρινίζει, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές. Επιμένει, ωστόσο, στον τρόπο εκλογής πρυτάνεων που καθορίζει το νομοσχέδιο, παρά τις αντιδράσεις τους. Όσο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία πληροφορεί τη «Βραδυνή της Κυριακής» ότι ήδη τα μέλη των ΟΠΠΙ έχουν εκπαιδευθεί από ειδικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., σε 4 ιδρύματα της χώρας. Ωστόσο, περιμένει, εν όψει προεκλογικού πυρετού, επεισόδια στα πανεπιστήμια.

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επενδύουν στο λαϊκισμό και ανέχονται –για να μην πω επιδιώκουν – εντάσεις, ακόμα και επεισόδια στα πανεπιστήμια. Ο χώρος της Παιδείας, και ειδικότερα τα πανεπιστήμια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο εφαρμογής εκλογικών σχεδιασμών και πρακτικών διχασμού και πόλωσης», υπογραμμίζει, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάζει.

Επίσης, προαναγγέλλει το διορισμό 8.586 μονίμων εκπαιδευτικών, οι οποίοι το αργότερο μέχρι τον 15Αύγουστο θα έχουν τοποθετηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022.

Δείτε επίσης