«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Ανασχηματισμός αντί για κάλπες; - Το παρασκήνιο για το «πάγωμα» των πρόωρων εκλογών

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό, αμέσως μετά τον 15αύγουστο

Ανασχηματισμός αντί για κάλπες; - Το παρασκήνιο για το «πάγωμα» των πρόωρων εκλογών
Αρθρογράφος: Κώστας Μελισσόπουλος
Από Κώστας Μελισσόπουλος

«Το μήνυμα του Μητσοτάκη στο τέλος της τετραετίας θα είναι πολύ πιο ισχυρό, και αυτό πιστεύει και ο ίδιος. Γι’ αυτό και αποφάσισε να εξαντλήσει την τετραετία».

Και το μήνυμα αυτό, θα περικλείει τα όσα αντιμετώπισε κατά τη θητεία του, τις λύσεις που έδωσε, τις προτάσεις και το όραμά του για το αύριο, «σε αντιπαραβολή με τα όσα θα υποστηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση, και τελικός κριτής θα είναι ο κόσμος».

Αυτό αποκάλυψε στη «Βραδυνη της Κυριακής» στενότατος και εξ απορρήτων συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε βαρύνουσα γνώμη στην τελική απόφαση του κ. Μητσοτάκη να «παγώσει» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και να εξαντλήσει –όπως ο ίδιος είπε– την τετραετία. Ο κ. Μητσοτάκης θα φύγει για διακοπές στις 5 Αυγούστου, στα Χανιά, και αναμένεται να επιστρέψει λίγο μετά το Δεκαπενταύγουστο. Και τότε αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ριζικό, με κυβέρνηση η οποία θα έχει «σφραγίδα Μητσοτάκη, χωρίς συμβιβασμούς για ισορροπίες εσωκομματικές, αλλά με βλέμμα προς την κοινωνία».

Επί της ουσίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα είναι το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προς την κοινωνία για τον τρόπο που θέλει να πολιτευθεί την επόμενη τετραετία, με νέα πρόσωπα, από διάφορους χώρους, που δεν προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα, αλλά από την κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022.

Δείτε επίσης