«Βραδυνή της Κυριακής»

Όπλο του Τουρισμού τα… πεντάστερα ξενοδοχεία

Υψηλού προφίλ οι επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας

Όπλο του Τουρισμού τα… πεντάστερα ξενοδοχεία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με πεντάστερα ξενοδοχεία και εκλεκτές υπηρεσίες απαντά η Ελλάδα στο διεθνή ανταγωνισμό, γεγονός που φαίνεται όχι μόνο στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας, αλλά και στην ποιότητα των επισκεπτών που επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές και επαγγελματικά ταξίδια.

Αυτό, βέβαια, δεν δείχνει μόνο το μεγάλο ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών να επενδύσουν, και μάλιστα σε υψηλής ποιότητας καταλύματα, αλλά και την αύξηση των δημοσίων εσόδων, κάτι που «σώζει» την παρτίδα σε μία δύσκολη συγκυρία για την ελληνική Οικονομία. Μάλιστα, αυτό που υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη είναι ότι τα έσοδα από τον Τουρισμό θα ανοίξουν το δρόμο για νέες παροχές σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τη χρονιά που πέρασε, τα ξενοδοχεία μόνο στον κεντρικό τομέα Αθηνών, αυξήθηκαν κατά 4% και τα δωμάτια ξενοδοχείων κατά 3% σε σχέση με το 2020, πάρα τη μειωμένη ζήτηση και τα κλειστά ξενοδοχεία στο πρώτο πεντάμηνο λόγω της πανδημίας. Η μεγαλύτερη αύξηση στις μονάδες παρατηρείται στη κατηγορία 5 αστέρων (+17%), ενώ ακολουθεί η κατηγορία 4 αστέρων (+7%). Στα δωμάτια ξενοδοχείων, η κατηγορία 4 αστέρων είχε τη μεγαλύτερη αύξηση (+6%), ενώ ακολουθεί η κατηγορία 5 αστέρων (+4%). Οι κατηγορίες 1 και 3 αστέρων δεν παρουσίασαν ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

Δείτε επίσης