«Βραδυνή της Κυριακής»

Β. Κικίλιας στη «ΒτΚ»: «Φέτος πάμε για νέο ρεκόρ»

«Ανάπτυξη στην Ελλάδα μεγαλύτερη από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, χάρη στην αυξημένη, ακόμα και από το 2019, τουριστική κίνηση»

Β. Κικίλιας στη «ΒτΚ»: «Φέτος πάμε για νέο ρεκόρ»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τις ισχυρές ενδείξεις που δείχνουν ότι φέτος θα είναι μία εξαιρετική σεζόν για τον Τουρισμό παραθέτει στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Με σημείο αναφοράς το 2019, που ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές στον Τουρισμό και σε συνθήκες προ πανδημίας, η φετινή σεζόν παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά σε όλα τα επίπεδα. «Έξι ελληνικοί προορισμοί κατατάσσονται στο top 10 της Ευρώπης, με σημαντική, μάλιστα, αύξηση σε σχέση με το 2019, ειδικά στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες.

Η Αθήνα είναι στην τρίτη θέση όσον αφορά στον Αστικό Τουρισμό, ενώ η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator, κάνει λόγο για το υψηλότερο επίπεδο ζήτησης όλων των εποχών για τη χώρα μας και για πρωτοφανές ρεκόρ όσον αφορά στην Κρήτη», επισημαίνει ο κ. Κικίλιας και προσθέτει ότι η ανάκαμψη του τουριστικού μας προϊόντος είναι ισχυρή, και μάλιστα σε μία σεζόν επιμηκυμένη.

Εστιάζει στο ότι οι αφίξεις από την Αμερική καταγράφουν αύξηση 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ιταλών τουριστών.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

Δείτε επίσης