«Βραδυνή της Κυριακής»

Ανασχηματισμός: Πριν από τη ΔΕΘ το νέο σχήμα - Όλα τα σενάρια που επεξεργάζεται το Μαξίμου

Το εύρος και το είδος του ανασχηματισμού, ο χρόνος πραγματοποίησής του, αλλά και αν πρέπει να γίνει, απασχολούν τους παροικούντες στο Μαξίμου

Ανασχηματισμός: Πριν από τη ΔΕΘ το νέο σχήμα - Όλα τα σενάρια που επεξεργάζεται το Μαξίμου
Αρθρογράφος: Μπέλλα Ειρήνη
Από Μπέλλα Ειρήνη

Εκλογές περιμέναμε, ανασχηματισμός φαίνεται πως θα έρθει. Οι εισηγήσεις στον πρωθυπουργό δίνουν και παίρνουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα αποφασίσει.

Πολύ πιθανόν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να γίνουν πριν από την Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά άγνωστο παραμένει το αν θα είναι δομικές ή μεμονωμένες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλοί βουλευτές άρχισαν να «ράβουν κουστούμι» ελπίζοντας σε υπουργοποίηση.

Σχεδόν ένας χρόνος συμπληρώνεται από την τελευταία αλλαγή στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία έγινε πέρσι το καλοκαίρι. Και καθώς ο πρωθυπουργός διευκρίνισε κατηγορηματικά ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, φούντωσαν. Επίσημα, ωστόσο, χείλη διαψεύδουν ότι υπάρχει συζήτηση περί ανασχηματισμού και άλλων τέτοιων σεναρίων.

Εν μέσω ενός δύσκολου καλοκαιριού από άποψη πυρκαγιών, αλλά και ενεργειακών ζητημάτων, ένας άμεσος ανασχηματισμός δείχνει να απομακρύνεται αυτή τη στιγμή και να μετατίθεται προς τα τέλη Αυγούστου και πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022.

Δείτε επίσης