«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Ηλεκτρικό ρεύμα: Και αυξημένες επιδοτήσεις λογαριασμών και πλαφόν στις πάγιες χρεώσεις

Με διπλή παρέμβαση απάντησε η κυβέρνηση στις νέες ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος

Ηλεκτρικό ρεύμα: Και αυξημένες επιδοτήσεις λογαριασμών και πλαφόν στις πάγιες χρεώσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ψηλώνει τείχος προστασίας των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Δείχνοντας αντανακλαστικά η κυβέρνηση απάντησε με δύο παρεμβάσεις στα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για το μήνα Αύγουστο.

Αρχικώς έγιναν γνωστές οι νέες αυξημένες επιδοτήσεις των λογαριασμών του Αυγούστου, που καλύπτουν έως και το 90% των αυξήσεων στους οικιακούς λογαριασμούς και φτάνουν έως το 100% για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Το δεύτερο χτύπημα κατά της ακρίβειας ήρθε με την επιβολή πλαφόν στα πάγια που χρεώνουν στους καταναλωτές οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος.

Η σχετική ρύθμιση, που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, προβλέπει ότι για όσο διάστημα δεν ισχύει η ρήτρα αναπροσαρμογής δηλαδή από την 1η Αυγούστου 2022 έως την 1 Ιουλίου 2023, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα μπορούν να χρεώνουν στους λογαριασμούς πάγια πάνω από 5 ευρώ το μήνα, ανεξαρτήτως του όγκου της κατανάλωσης.

Ήταν κάτι που η κυβέρνηση έκρινε επιβεβλημένο, καθώς πολλές από τις εταιρίες ενώ όρισαν, όπως υποχρεούνταν, καθαρή τιμή, στα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσαν, έχουν υπερ-πολλαπλασιάσει τις πάγιες χρεώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή ης Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022.

Δείτε επίσης