«Βραδυνή της Κυριακής»

Αθήνα προς Βερολίνο: «Όχι υποβρύχια στην Τουρκία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας έθεσαν στη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας

Αθήνα προς Βερολίνο: «Όχι υποβρύχια στην Τουρκία»
Αρθρογράφος: Μπέλλα Ειρήνη
Από Μπέλλα Ειρήνη

Πολλαπλά μηνύματα προς την Άγκυρα αλλά και για τη στάση της Γερμανίας έστειλαν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνάντηση που είχαν, χθες, με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός, καθώς δεν εκλείπουν οι φόβοι ότι η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να περάσει από την προκλητική ρητορική, σε ενέργειες στο πεδίο, με αποτέλεσμα την όξυνση του κλίματος σε περίπτωση που ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήσει την απειλή του και στις 9 Αυγούστου το γεωτρύπανο «Abdulhamid Han» ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο. Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση είναι μέχρι πού προτίθεται να πάει το γεωτρύπανο και αν τελικά επιδιωχθεί να μπει και σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σε συντονισμό η ελληνική διπλωματία θέλει να αφυπνίσει την Ευρώπη για την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Σε αυτό το μήκος κύματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN, επεσήμανε ότι ο Τούρκος πρόεδρος αναβιώνει νεοθωμανικές αναθεωρητικές φαντασιώσεις και πως η Ελλάδα θα συμπεριφέρεται πάντα υπεύθυνα.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022.

Δείτε επίσης