«Βραδυνή της Κυριακής»

Συνέντευξη - Μίνα Γκάγκα: «Θα μπει και ο ιδιωτικός τομέας στη μάχη κατά του Covid»

Από Οκτώβριο αναμένεται έξαρση της πανδημίας και των κρουσμάτων, με πιο πιθανό σενάριο την επαναφορά της υποχρεωτικότητας της μάσκας», δηλώνει η Μίνα Γκάγκα στη «Βραδυνή της Κυριακής»

Συνέντευξη - Μίνα Γκάγκα: «Θα μπει και ο ιδιωτικός τομέας στη μάχη κατά του Covid»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προετοιμάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για μία επέλαση του Covid από το χειμώνα.

«Ετοιμάζουμε μία συμφωνία, προκειμένου να έχουμε περισσότερα κρεβάτια Covid και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μην υπάρχει αυξημένη πίεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», επισημαίνει στη συνέντευξή της στη «Βραδυνή της Κυριακής» η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εξηγώντας από την πολυετή εμπειρία της στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», ότι για τα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού οι χειρότεροι μήνες είναι από το Νοέμβριο έως το Μάιο, ενώ η αύξηση κρουσμάτων ξεκινά από Οκτώβριο.

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας στο μέλλον, ως ένα από τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν αν υπάρξει ένα κακό σενάριο για την πορεία της πανδημίας. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις και τα όποια μέτρα χρειαστεί να ληφθούν είναι πάντοτε συνάρτηση της πορείας του ιού. Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, το μοντέλο που θα τεθεί σε λειτουργία για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ από το χειμώνα είναι η προκήρυξη επιπλέον θέσεων ιατρικού , νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και αναβάθμιση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών.

«Ήδη υπάρχουν πολλές νέες ΜΕΘ. Και για να μην αναλαμβάνει όλο το φόρτο το ΕΣΥ, όπως και πέρσι που είχαμε ζητήσει τη συνδρομή από τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο θα κάνουμε και πάλι. Συμβάσεις με συγκεκριμένες δομές του ιδιωτικού τομέα, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και άλλες πόλεις», υπογραμμίζει η κ. Γκάγκα, και προσθέτει ότι 340 προσλήψεις γιατρών ξεκινούν τώρα για τα περιφερειακά νοσοκομεία, και στο επόμενο βήμα θα προκηρυχθούν έως το τέλος του χρόνου περισσότερες από 800 θέσεις.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022.

Δείτε επίσης