«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Στη φυλακή οι δράστες της αιματοβαμμένης συμπλοκής στη Βούλα

Κουβαλούν στις πλάτες τους τον μισό Ποινικό Κώδικα, είχαν συλληφθεί… 26 φορές, αλλά ήταν έξω και διέπρατταν από κλοπές μέχρι απόπειρες ανθρωποκτονίας

Στη φυλακή οι δράστες της αιματοβαμμένης συμπλοκής στη Βούλα
Αρθρογράφος: Γιώργος Γεραφέντης
Από Γιώργος Γεραφέντης

Στις Φυλακές Μαλανδρίνου και Άμφισσας προφυλακίστηκαν τα δύο αρχηγικά μέλη της αλβανικής μαφίας, που πρωταγωνίστησαν στην πενταπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας του περασμένου Ιανουαρίου, σε φούρνο στη περιοχή της Βούλας.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εξιχνιάσουν την αιματοβαμμένη επίθεση, και να περάσουν χειροπέδες στους σκληρούς κακοποιούς των Νοτίων Προαστίων. Οι δύο Αλβανοί με το βαρύ παρελθόν είχαν κατηγορηθεί στη χώρα τους για τη δολοφονία αξιωματικού της αστυνομίας, και όταν έγινε γνωστή η σύλληψή τους η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο στα ΜΜΕ της Αλβανίας.

Η «Βραδυνή της Κυριακής» φέρνει στο φως της δημοσιότητας τη δικογραφία της υπόθεσης, μέσα από την οποία ξετυλίγεται όλο το κουβάρι της δραστηριότητας των σκληρών ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και το πλούσιο ποινικό παρελθόν του 34χρονου και του 42χρονου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας την τεχνολογία έφτασαν στα ίχνη των δύο συμμοριών που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή. Όπως αναφέρεται, «κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακού υλικού από κάμερες σε επιχειρήσεις και οικήματα της ευρύτερης περιοχής, αλλά και από κάμερες διαχείρισης οδικής κυκλοφορίας. Έτσι, προέκυψαν οι ενέργειες των δραστών, τα στοιχεία ταυτότητάς τους, τα οχήματα που χρησιμοποίησαν, καθώς και μέρος του δρομολογίου προσέγγισης και διαφυγής τους».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως από αυτή την Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022.

Δείτε επίσης