«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Τέλος Αυγούστου η Εξεταστική για την υπόθεση Ανδρουλάκη

Ο πρωθυπουργός θέλει ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών

Τέλος Αυγούστου η Εξεταστική για την υπόθεση Ανδρουλάκη
Αρθρογράφος: Κώστας Μελισσόπουλος
Από Κώστας Μελισσόπουλος

Η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου είναι η τελευταία περίοδος πολιτικής νηνεμίας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και η επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέσα ή στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας σηματοδοτεί την απαρχή εξελίξεων.

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θα είναι τα μείζονα που θα λάβουν χώρα, και απαιτούν την πλήρη κυβερνητική εγρήγορση.

Στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, πιθανότατα προς το τέλος Αυγούστου, για να διερευνήσει το θέμα των υποκλοπών, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όταν και εφόσον κατατεθεί το σχετικό αίτημα από την αντιπολίτευση, ενώ ο πρωθυπουργός, που θα επιστρέψει πιθανότατα την Τετάρτη στην Αθήνα, θα προετοιμαστεί τόσο για τη συζήτηση στη Βουλή, της επόμενης εβδομάδας, όσο και για τις άλλες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Μεταξύ αυτών είναι και ο ανασχηματισμός που φέρεται αποφασισμένος να κάνει πριν από τη ΔΕΘ, εάν και εφόσον αποκλείσει οριστικά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Σημαντικά κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως το θέμα των υποκλοπών και η έκταση που έλαβε, δεν είναι αμιγώς πολιτικό. Εκτιμούν πως «παίζονται πολύ πιο χοντρά παιχνίδια» και αφήνουν υπαινιγμούς για εμπλοκή επιχειρηματιών, αλλά και ξένων κυβερνήσεων που επιδιώκουν «διακομματική συναίνεση» στο στιλ «κυβέρνησης Παπαδήμου».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως από αυτή την Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022.

Δείτε επίσης