«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Έκαναν εστία παρανομίας τη φοιτητική εστία

Συμμορίες αλλοδαπών έχουν βρει καταφύγιο και η Aστυνομία δεν έχει άδεια να μπει

Έκαναν εστία παρανομίας τη φοιτητική εστία
Αρθρογράφος: Γιώργος Γεραφέντης
Από Γιώργος Γεραφέντης

Σε «άντρο παρανομίας» έχουν μετατρέψει συμμορίες κακοποιών την παλιά φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στη «Βραδυνή της Κυριακής», στα δωμάτια της εστίας έχουν βρει «καταφύγιο», ώστε να αποφεύγουν την έρευνα των διωκτικών Αρχών, επικίνδυνοι ληστές αλλά και διακινητές ναρκωτικών και όπλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, σε αρκετά δωμάτια της φοιτητικής εστίας έχουν κάνει κατάληψη αλλοδαποί κακοποιοί που ασχολούνται με ένοπλες ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, και προέρχονται κυρίως από την Αλβανία και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στη φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διέμεναν δύο σκληροί κακοποιοί από την Αλβανία, οι οποίοι με τη βοήθεια δύο ακόμη συνεργών τους είχαν διαπράξει έξι ένοπλες ληστείες τον περασμένο μήνα σε καταστήματα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» τους χώρους της Πολυτεχνειούπολης, και επέστρεφαν στα δωμάτιά τους ύστερα από κάθε ένοπλη ληστεία. Το μεσημέρι της 29ης Ιουλίου, ύστερα από διπλό χτύπημα σε Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο, και αφού ακολούθησε η σύλληψη ενός συνεργού τους, κρύφτηκαν στη φοιτητική εστία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εντόπισαν την κλεμμένη μηχανή που χρησιμοποίησαν, αλλά μάταια περίμεναν εντολή για να κάνουν έρευνα στο κτίριο, ώστε να συλλάβουν τους Αλβανούς ληστές, που παραμένουν άφαντοι.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022.

Δείτε επίσης