«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Το «πριγκιπάτο» της παρανομίας στη Μύκονο

Σπείρες κακοποιών λυμαίνονται τη Μύκονο, αφού η Αστυνομία είναι απούσα

Το «πριγκιπάτο» της παρανομίας στη Μύκονο
Αρθρογράφος: Γιώργος Γεραφέντης
Από Γιώργος Γεραφέντης

Μπράβοι, συνοδοί, «φουσκωτοί», τσιλιαδόροι, τσεκαδόροι, ντίλερ ναρκωτικών και εμπορίας λευκής σαρκός, παράνομοι τρανσφεράδες και συμμορίες κακοποιών δρουν ανενόχλητοι, το φετινό καλοκαίρι, στο «πριγκιπάτο» της Μυκόνου, αφού η Αστυνομία είναι απούσα. Πέρσι, υπηρετούσαν 180 αστυνομικοί, αλλά φέτος είναι λιγότεροι, επειδή δεν έγιναν αποσπάσεις.

Τα οργανωμένα κυκλώματα κάνουν «χρυσές δουλειές». Η μόνη Υπηρεσία που έκανε «απόβαση» στο τουριστικό θέρετρο των Κυκλάδων, τον περασμένο Ιούνιο, ήταν το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο με τη βοήθεια της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής μέσα σε 48 ώρες πραγματοποίησε «σαρωτικούς» ελέγχους σε 34 γνωστά κλαμπ του νησιού και προχώρησε σε εννέα προσαγωγές «φουσκωτών» και μία σύλληψη ενός Βουλγάρου για παράνομη οπλοφορία. Στόχος της Υπηρεσίας ήταν να βάλει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη δράση των μπράβων της νύχτας, αλλά και στην εξιχνίαση του ξυλοδαρμού γνωστού επιχειρηματία του νησιού. Οι δράστες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν ένας «φουσκωτός» από την Αθήνα και ένας οδηγός τράνσφερ που πρόσφερε παράνομα υπηρεσίες σε ευκατάστατους τουρίστες της Μυκόνου.

Τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχει μεταβεί άλλη Υπηρεσία για να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της εγκληματικότητας. Στο νησί, όπως ανέφερε στη «Βραδυνή της Κυριακής» αξιωματικός που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, δεν κυκλοφορεί ένστολος ούτε για δείγμα, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά, τουλάχιστον για τους «απατεώνες του δρόμου» που κλέβουν μεθυσμένους τουρίστες.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022.

Δείτε επίσης