«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Συνέντευξη - Ελίζα Βόζεμπερκ: «Και Ευρωπαίοι πολιτικοί, στόχοι παρακολουθήσεων»

«Καλούμαστε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ασφάλεια του τόπου και των πολιτών, και στην προστασία των θεμελιωδών αρχών που προστατεύουν την ιδιωτική σφαίρα και το απόρρητο των επικοινωνιών»

Συνέντευξη - Ελίζα Βόζεμπερκ: «Και Ευρωπαίοι πολιτικοί, στόχοι παρακολουθήσεων»
Αρθρογράφος: Βαγγέλης Γιακουμής
Από Βαγγέλης Γιακουμής

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και ποινικολόγος Ελίζα Βόζεμπεργκ, σε συνέντευξή της στη «Βραδυνή της Κυριακής», επισημαίνει τα μέτρα που θωρακίζουν το απαραβίαστο των επικοινωνιών που ελήφθησαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ευρωβουλευτής σημειώνει ότι παρόμοια φαινόμενα προβληματίζουν την Ευρώπη και σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρχουν παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί, όπως λέει, να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση, ασκώντας κριτική για να καρπωθεί οφέλη.

Κυρία Βόζεμπεργκ, ποιος είναι ο αντίκτυπος στην Ευρώπη μετά τα όσα συζητώνται στη χώρα μας γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων και των «συνακροάσεων» του κινητού τηλεφώνου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, που επίσης είναι και αυτός, όπως κι εσείς, ευρωβουλευτής;

«Το ζήτημα των παρακολουθήσεων απασχολεί τις Βρυξέλλες με βάση αφ’ ενός τα ευρήματα των τεχνικών εκθέσεων της υπηρεσίας ψηφιακής ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και αφ’ ετέρου τις αναλύσεις του τμήματος για τα Δικαιώματα των Πολιτών και τις Συνταγματικές Υποθέσεις, που διερευνά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών. Τα στοιχεία που προκύπτουν, και τα οποία μάλιστα αφορούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, προκαλούν προβληματισμό, δοθέντος ότι εντοπίζονται ίχνη παρακολούθησης στα τηλέφωνα τόσο πολιτικών προσώπων όσο και υψηλόβαθμων στελεχών της Ε.Ε. Χαρακτηριστικά, πρόσφατα παραδείγματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ πολλών άλλων, αποτελούν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, πέντε υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης και ο επίτροπος Δικαιοσύνης της Ε.Ε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας την πάγια τακτική του να κάνει αντιπολίτευση εξάγοντας εσωτερικά ζητήματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εκθέτοντας την πατρίδα μας στην Ευρώπη, ζήτησε να συζητηθεί το επίμαχο θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όμως, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, στην σχετική επιστολή – απάντησή της δηλώνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεργαστεί πλήρως με τις ελληνικές Αρχές, που ήδη έχουν στείλει αίτημα για παροχή πληροφοριών».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022.

Δείτε επίσης