«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Παρακολουθήσεις: Αρχίζει η μάχη της Εξεταστικής

Έχουν καταπέσει οι ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη

Παρακολουθήσεις: Αρχίζει η μάχη της Εξεταστικής
Αρθρογράφος: Μπέλλα Ειρήνη
Από Μπέλλα Ειρήνη

Στην Εξεταστική Επιτροπή, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, εστιάζει, πλέον, η κυβέρνηση, με τα συμπεράσματα από τη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να καταλογίζονται από τη «γαλάζια» παράταξη ως θετικά για την πλευρά της.

Αυτά, άλλωστε, θα αποτελέσουν και τη βάση για την επιχειρηματολογία που θα τεθεί, για να αποσύρουν τις σκιές που έχουν πέσει στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων. Με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, γίνεται κατανοητό, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ότι έχουν καταπέσει οι ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη. Αποδεικνύεται ότι στην περίπτωση της παρακολούθησης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη πρόκειται για μία νόμιμη επισύνδεση, όπου ακολουθήθηκαν όλες οι θεσμικές διαδικασίες.

Παραμένει, επίσης, θέση της «γαλάζιας» παράταξης να υπάρχει χρονική διεύρυνση της εξέτασης από το 2012, ενώ οι καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των πρώην διοικητών της ΕΥΠ των κυβερνήσεων Τσίπρα – Καμμένου κ. Ρουμπάτη και Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ κ. Δραβίλα φώτισαν τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας. «Χωρίς να εισέρχομαι στην ουσία της υπόθεσης, διότι δεσμεύομαι από τη διαδικασία, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σήμερα βγήκαν κάποια πολύ χρήσιμα και ουσιαστικά συμπεράσματα. Πρώτα απ' όλα, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη, κατάρρευσε. Αποσαφηνίσθηκε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το Γραφείο του ενημερώθηκε ή ενημερώθηκαν για καμία απολύτως άρση, και, κυρίως, επιβεβαιώθηκε η νομιμότητα των επισυνδέσεων, αφού τηρήθηκε απαρέγκλιτα ο νόμος και όλες οι προβλέψεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022

Δείτε επίσης