«Η Βραδυνή της Κυριακής»

«Η βασίλισσα πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς!»

Τέλος της ελισαβετιανής εποχής για τη Μεγάλη Βρετανία

«Η βασίλισσα πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς!»
Αρθρογράφος: ΛΟΥΚΑ ΣΟΦΗ
Από ΛΟΥΚΑ ΣΟΦΗ

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος, τα φέρνει μια στιγμή. Το Brexit αποδείχτηκε κομβικό για το μέλλον της Βρετανίας, αφού δεν άφησε τίποτα όρθιο μετά την επίτευξή του. Το δίχως άλλο, «βοήθησε» και η πανδημία στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό το μεγαλύτερο νησί της Ευρώπης.

Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, οι Βρετανοί καλούνται να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη ενεργειακή πρόκληση του χειμώνα χωρίς την αγαπημένη τους βασίλισσα Ελισάβετ, που είχε το μοναδικό χάρισμα να ενώνει και να ενδυναμώνει το βρετανικό λαό απέναντι σε κάθε εμπόδιο. Το έργο της αναλαμβάνει σήμερα ο βασιλιάς, πια, Κάρολος ο Γ’, που, όπως λένε οι αναλυτές, είχε όλο το χρόνο από την παιδική του ηλικία μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα, να σκεφτεί πώς θέλει να βασιλέψει τη Μεγάλη Βρετανία. Οι δικοί του άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι έτοιμος για να πετύχει τους στόχους του. Όπως, άλλωστε, έχει γράψει ένας από τους αγαπημένους του συγγραφείς, ο Σαίξπηρ, στο έργο Ερρίκος ο Ε’, «όλα τα πράγματα είναι έτοιμα αν το μυαλό μας είναι έτοιμο»…

Η αλήθεια είναι ότι πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα έχουν ακουστεί για το νέο βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, τον Κάρολο Γ’. Ατυχώς, τα περισσότερα από αυτά δεν αφορούν ούτε τη σθεναρή άποψή του για την πολιτική κατάσταση της χώρας ούτε για τις πολλές γνώσεις του σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων. Ο Κάρολος δεν θα είναι ένας διακοσμητικός βασιλιάς, λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, αντίθετα, θα εργαστεί με όλες τους τις δυνάμεις, και μαζί με τον πρωτότοκό του Γουίλιαμ, για τη συνέχιση του έργου της βασίλισσας Ελισάβετ και τη σταθερότητα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης