«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Έρχονται και νέες αποκαλύψεις για το «μαύρο χρήμα» του Πούτιν στην Ευρώπη

Ψάχνουν τις διαδρομές του ρωσικού χρήματος προς την Ελλάδα

Έρχονται και νέες αποκαλύψεις για το «μαύρο χρήμα» του Πούτιν στην Ευρώπη
Αρθρογράφος: Μπέλλα Ειρήνη
Από Μπέλλα Ειρήνη

Εν αναμονή βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση μετά τη διεθνή αναταραχή από τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κυρίως από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι η Ρωσία επιχείρησε να παρέμβει σε δεκάδες χώρες χρηματοδοτώντας πολιτικούς, κόμματα και μέσα ενημέρωσης, για να ασκήσει πολιτική επιρροή και να επηρεάσει εκλογικά αποτελέσματα κυρίως ευρωπαϊκών χωρών.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο, επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα πληροφοριακό υλικό ή έγγραφα από τις αμερικάνικες υπηρεσίες που διεξήγαγαν την έρευνα ότι η χώρα μας είναι στη λίστα των 24 χωρών στις οποίες έδρασε η ρωσική προπαγάνδα χρηματοδοτώντας κόμματα και πολιτικούς με 300 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, στην κυβέρνηση είναι επιφυλακτικοί, καθώς στρέφουν το βλέμμα τους στα τέλη του 2015, και τα όσα αποκαλύφθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, σε δίωξη από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Εκεί, αναφέρεται ότι μεταφέρθηκαν 10 εκατ. δολάρια από τον Ρώσο ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ το 2015, σε ενδιάμεσο πρόσωπο στην Ελλάδα, για το στήσιμο περιφερειακού τηλεοπτικού δικτύου στην Ελλάδα, που λειτούργησε με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της Μόσχας. Φωτογραφίζουν στην κυβέρνηση τον τηλεοπτικό σταθμό Hellasnet.

«Υπήρξε δίωξη από αμερικανικό δικαστήριο για τον Ρώσο ολιγάρχη, τον Μαλοφέγιεφ - υπήρξαν δέκα εκατομμύρια δολάρια τα οποία διατέθηκαν εδώ για να φτιαχτεί ένα κανάλι.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022

Δείτε επίσης