«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Στήνουμε φράγμα στον Έβρο για το «ποτάμι» των προσφύγων

Πληροφορίες από την ΕΥΠ για κάλεσμα χιλιάδων Σύρων να κινηθούν προς τα σύνορα έχουν κινητοποιήσει Στρατό και Αστυνομία

Στήνουμε φράγμα στον Έβρο για το «ποτάμι» των προσφύγων
Αρθρογράφος: Κώστας Μελισσόπουλος
Από Κώστας Μελισσόπουλος

«Κάτι μεγάλο ετοιμάζουν οι απέναντι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στον Έβρο». Αυτή η πληροφορία που έφτασε στα αυτιά κορυφαίων στρατιωτικών από πηγές εντός της Τουρκίας (με την εκτίμηση ότι επιχειρείται μεταφορά της έντασης από το Αιγαίο στον Έβρο, για αντιπερισπασμό), κινητοποίησε άμεσα τις Ένοπλες Δυνάμεις, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κων/νος Φλώρος μετέβη εκτάκτως στον Έβρο, προκειμένου να επιθεωρήσει τις δυνάμεις που εδρεύουν στην περιοχή και τα έργα αποτροπής παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως να στείλει ένα μήνυμα στην Άγκυρα, ότι «είμαστε εδώ».

Οι πληροφορίες που έχει ο Στρατός από την ΕΥΠ είναι πως μέσω ειδικής εφαρμογής σε κοινωνικό δίκτυο, διακινητές καλούν χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες και άλλους μετανάστες να κινηθούν προς τα ελληνο-τουρκικά σύνορα.

Η Τουρκία –σύμφωνα με εκτίμηση αναλυτών του Πενταγώνου– φέρεται να έχει προετοιμάσει υβριδικού τύπου επίθεση στον Έβρο, με χιλιάδες μετανάστες, ενώ πάντα παραμονεύει και μία παράλληλη πιθανή στρατιωτική κρίση στο Αιγαίο, όπως λένε οι ίδιοι.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, έχει μεταφέρει αυτές τις ημέρες στον ΟΗΕ, το πρόβλημα της εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού από την Τουρκία, ενώ σε κάθε επαφή κυβερνητικών στελεχών με ξένους αξιωματούχους, απαντώντας παράλληλα στον κ. Ερντογάν με σκληρή γλώσσα, γίνεται εκτενής ενημέρωση για την κατάσταση στον Έβρο, και τις προθέσεις της Άγκυρας να μετατρέψει ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα σε επιθετικό όπλο κατά της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας…

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Δείτε επίσης