«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Χ. Σταϊκούρας στη «ΒτΚ»: «Θα δώσουμε νέο πακέτο στήριξης αν χρειαστεί»

«Έχουμε προβλέψει 250 εκατ. ευρώ σε περίπτωση παράτασης της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης τους πρώτους μήνες του 2023», τονίζει σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στη «Βραδυνή της Κυριακής»

Χ. Σταϊκούρας στη «ΒτΚ»: «Θα δώσουμε νέο πακέτο στήριξης αν χρειαστεί»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα το 2023 προβλέπει στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, που θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή, «αντανακλάται η ισχυρή δυναμική που διατηρεί η ελληνική Οικονομία μέσα σε ένα περιβάλλον έντονων πληθωριστικών πιέσεων και υψηλής –διεθνώς– αβεβαιότητας, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης».

Επίσης, εκτιμά ότι το έλλειμμα φέτος θα είναι μικρότερο από 2%. Ανοιχτό αφήνει, επίσης, το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις και νέα πακέτα μέτρων στήριξης.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει: «Εάν στην πορεία δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, κάτι που θα οφείλεται στη δυναμική της ελληνικής Οικονομίας, και παράλληλα κρίνουμε ότι αυτός ο χώρος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε νέες παρεμβάσεις στήριξης της κοινωνίας, τότε θα το πράξουμε. Όπως το κάναμε φέτος τρεις φορές».

Και προσθέτει ότι υπάρχει δυνατότητα παράτασης της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης και το 2023. «Έχουμε προβλέψει 250 εκατ. ευρώ. Η παράταση, όμως, θα αποφασιστεί στα τέλη του έτους». Τέλος, καταλήγει πως ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος για ολόκληρη την Ευρώπη, συνεπώς, αλλά η κυβέρνηση έχει χτίσει «αναχώματα» και «γραμμές άμυνας».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου 2022.

Δείτε επίσης