«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Π. Τσακλόγλου: «Αυξημένα εισοδήματα το 2023 για το 95% των συνταξιούχων»  

«Τα επιπλέον μέτρα στήριξης που παρέχονται αποτελούν αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους της επόμενης χρονιάς»

Π. Τσακλόγλου: «Αυξημένα εισοδήματα το 2023 για το 95% των συνταξιούχων»  
Αρθρογράφος: Βαγγέλης Γιακουμής
Από Βαγγέλης Γιακουμής

«Η στήριξη στην κοινωνία θα παραμείνει στοχευμένη και εντός των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, και ταυτόχρονα δεν πρέπει να ανακοπεί η υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που οδηγούν σε υψηλότερη ανάπτυξη», επισημαίνει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου.

Προαναγγέλλει, μάλιστα, ότι «τα εισοδήματα του 95% των συνταξιούχων θα είναι αυξημένα την επόμενη χρονιά». Όπως εξηγεί, δεν είναι μόνο η αύξηση στις συντάξεις που θα δοθεί πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια, αλλά και μία σειρά άλλων μέτρων, που τα εξειδικεύει στη συνέντευξη.

Κύριε υφυπουργέ, με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τι οικονομικές δυνατότητες έχει η Ελλάδα για να στηρίξει τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις;

«Τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να στηρίξει τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, κατά την περίοδο της πανδημίας διατέθηκαν 43 δισ. ευρώ για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων - το μεγαλύτερο αναλογικά ποσό στην Ε.Ε. Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση προώθησε και εξακολουθεί να προωθεί σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της Οικονομίας και, μακροπρόθεσμα, οδηγούν σε αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά...».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022.

Δείτε επίσης