«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Συνέντευξη, Νότης Μηταράκης: «Δείξαμε στον ΟΗΕ ότι σώζουμε ζωές»

«Αντί το Μεταναστευτικό να είναι ένα θέμα εθνικής συνεννόησης, βλέπουμε πως είναι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ένα ακόμη “όπλο” μικροπολιτικής»

Συνέντευξη, Νότης Μηταράκης: «Δείξαμε στον ΟΗΕ ότι σώζουμε ζωές»
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Το σύνολο των κινήσεων της Ελλάδας απέναντι στην εντεινόμενη υβριδική απειλή που αντιμετωπίζει με την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από τον Ταγίπ Ερντογάν περιγράφει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στη «ΒτΚ».

Ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Ο Νότης Μηταράκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ιδεοληψία στο Μεταναστευτικό, αλλά και για διασπορά fake news. Αναφορικά με τις εκλογές χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. ως τη μόνη αξιόπιστη δύναμη, και όπως σημειώνει, χρειάζεται καθαρή εντολή διακυβέρνησης.

Πρόσφατα συνέβη το απάνθρωπο περιστατικό με τους 92 ξεγυμνωμένους μετανάστες στον Έβρο. Η Τουρκία ξεπέρασε κάθε όριο αυτή τη φορά. Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα. Ποια είναι τα αποτελέσματα της συνάντησής σας με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών;

«Η Ελλάδα επικοινωνεί με κάθε τρόπο την αδιαλλαξία της Τουρκίας. Αυτό έκανα και με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στον οποίο παρουσίασα την πρόοδο που κάνουμε στο Μεταναστευτικό, ότι σώζουμε ζωές, και ότι η Ελλάδα είναι ικανή να διαχειριστεί ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Όσον αφορά στην Τουρκία, του παρουσίασα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας αναφορικά με περιστατικά βίαιων προωθήσεων (push forward) αλλά και fake news που έχει εξαπολύσει εις βάρος της Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως από αυτή την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022

Δείτε επίσης