«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Το «καλάθι» ξύπνησε τον ανταγωνισμό

Ξεκίνησε η «μάχη» στα ράφια

Το «καλάθι» ξύπνησε τον ανταγωνισμό
Αρθρογράφος: Φάνης Καραμπατσάκης
Από Φάνης Καραμπατσάκης

Ωφελημένοι κατά 5 ευρώ ανά συνολική αγορά είναι, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης και των σούπερ μάρκετ, όσοι διαλέξουν τα επιλεγμένα προϊόντα από το λεγόμενο «καλάθι του νοικοκυριού».

Η «Βραδυνή της Κυριακής» βρέθηκε σε 9 σούπερ μάρκετ ακολουθώντας την περασμένη Τετάρτη τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση και στελέχη του υπουργείου, και κατέγραψε την έναρξη του προγράμματος και τις τιμές ανά είδος.

Σε ορισμένα καταστήματα αναγράφονταν οι παλιές και οι νέες τιμές στα 51 και πλέον. είδη (π.χ. Μασούτης), ενώ σε άλλα, όπως το Lidl, ήταν αναρτημένοι ολόκληροι οι κατάλογοι στις εισόδους. Αρκετοί καταναλωτές ήταν ευχαριστημένοι, άλλοι, όμως, κατήγγειλαν πως είχαν αυξηθεί πρόσφατα οι τιμές των επιλεγμένων προϊόντων, για να μειωθούν στη συνέχεια, ή ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά. «Η ζάχαρη στις αρχές Οκτωβρίου στοίχιζε 80 λεπτά και τώρα έχει 1,15 ευρώ, η φέτα είναι δυνατόν να είναι 14 ευρώ και να θεωρείται προσφορά;», ήταν ορισμένες από τις επισημάνσεις που μας έθεσαν οι καταναλωτές, τονίζοντας ότι ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί και οι τιμές σε άλλα είδη που δεν ελέγχονται.

Πολλοί, επίσης, διαμαρτύρονταν ότι τα προϊόντα που αγοράζουν τακτικά, δεν βρίσκονται στη λίστα. «Κανένα από τα προϊόντα που αγοράζω κάθε εβδομάδα, δεν βρίσκεται στη λίστα. Είναι το γάλα, ο καφές και το αλεύρι, αλλά δεν είναι αυτά που προτιμώ, ενώ και οι τιμές είναι οι ίδιες ακριβώς», είπε καταναλώτρια.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 5 Νοέμβριου 2022

Δείτε επίσης