«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Αυξήσεις μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο

Νέο μισθολόγιο για όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Αυξήσεις μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μοσχολιός
Από Δημήτρης Μοσχολιός

«Ζεστό» χρήμα θα πάρουν πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου, καθώς ύστερα από ένα πολυετές «πάγωμα» μισθών και συντάξεων λόγω των Μνημονίων, ήρθε, επιτέλους, η ώρα των αυξήσεων.

Μία σειρά ευνοϊκών διατάξεων –που θα μπουν τους επόμενους μήνες σε εφαρμογή– οδηγούν στην ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζόμενων στο Δημόσιο αλλά και των συνταξιούχων.

Η «Βραδυνή της Κυριακής» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά το πακέτο μέτρων που πρόκειται να μπει σε εφαρμογή στο δημόσιο τομέα:

1.Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου, με μεγάλους κερδισμένους όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ το χρόνο. Το ετήσιο όφελος ξεκινά από τα 22 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα. Ενδεικτικά αναφέρονται τρία παραδείγματα:

- Για ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ –δηλαδή 1.250 ευρώ το μήνα– το όφελος θα είναι 66 ευρώ το χρόνο.

- Για εισόδημα 20.000 ευρώ το χρόνο –δηλαδή για αποδοχές 1.666 ευρώ το μήνα– το όφελος ανέρχεται σε 176 ευρώ ετησίως.

- Για εισόδημα 25.000 ευρώ τον χρόνο –ή 2.083 ευρώ το μήνα– το ετήσιο όφελος θα είναι 426 ευρώ.

2.Κατάργηση εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι περίπου 600.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται, με το ετήσιο όφελος σε γενικές γραμμές να κυμαίνεται από 110 ευρώ για το νεοπροσλαμβανόμενο μέχρι και τα 1.125 ευρώ για το γενικό διευθυντή.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022

Δείτε επίσης