«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Συνέντευξη Καλαφάτη στη «ΒτΚ»: «Να μην γίνει ο Πούτιν μαέστρος της ακρίβειας»

«Φαίνεται έτσι ότι το παρατεταμένο παραλήρημα της τουρκικής ηγεσίας μπολιάζει και τις δομές του τουρκικού κράτους»

Συνέντευξη Καλαφάτη στη «ΒτΚ»: «Να μην γίνει ο Πούτιν μαέστρος της ακρίβειας»
Αρθρογράφος: Βαγγέλης Γιακουμής
Από Βαγγέλης Γιακουμής

Την ελπίδα πως η ακτοπλοϊκή γραμμή ΘεσσαλονίκηςΣμύρνης «μπορεί να συμβάλει στην προσέγγιση των δύο χωρών κόντρα στη μουτζούρα της τουρκικής ηγεσίας» εκφράζει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης.

Δεν παραγνωρίζει, βέβαια, την πραγματικότητα, που δεν βοηθά σε θετικά βήματα, και κατηγορεί γι’ αυτό τις τουρκικές Αρχές, που συνεχώς προκαλούν, όπως στην περίπτωση του κ. Τζιτζικώστα.

Για την ακρίβεια δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ για τη Βόρεια Ελλάδα εκτιμά πως ανοίγονται μεγάλες προοπτικές με τα έργα που έγιναν ή πρόκειται να ολοκληρωθούν και επισημαίνει τον κομβικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης.

Κύριε υφυπουργέ, τώρα πια που κόπασε ο θόρυβος, γιατί, κατά τη γνώμη σας, επέδειξε αυτή την προκλητική τακτική η Τουρκία απέναντι στον περιφερειάρχη; Ποιος πιστεύετε ήταν ο πολιτικός συμβολισμός;

«Ενώ πρόσφατα εγκαινιάσαμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, που μπορεί να στέλνει ένα μήνυμα προσέγγισης των δύο λαών, αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη του διμερούς Εμπορίου και του Τουρισμού, οι τουρκικές Αρχές, απαγορεύοντας την είσοδο του κ. Τζιτζικώστα, μουτζούρωσαν το μήνυμα. Πολύ περισσότερο όταν επικαλέστηκαν φαιδρές προφάσεις και βρήκαν πλήρη πολιτική κάλυψη. Φαίνεται έτσι ότι το παρατεταμένο παραλήρημα της τουρκικής ηγεσίας μπολιάζει και τις δομές του τουρκικού κράτους».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Δείτε επίσης