«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Δύσκολος γρίφος οι «γαλάζιες» λίστες

«Ευπρόσδεκτοι όσοι πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό και τον εκσυγχρονισμό»

Δύσκολος γρίφος οι «γαλάζιες» λίστες
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Συμπληρώνεται σταδιακά το παζλ των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων, καθώς ο Δεκέμβριος αποτελεί μήνα-ορόσημο για το εκλογικό επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος, ώστε να έχουν μορφοποιηθεί οι εκλογικές λίστες της Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης, καθώς έχει το βάρος της τελικής, υπό την έννοια ότι θα καθορίσει ποιος τελικά θα κυβερνήσει. Και στέλνει το μήνυμα ότι η παράταξη της Ν.Δ. μπορεί να είναι του ενός κόμματος, δεν είναι όμως ενός χρώματος. Υπό το πρίσμα αυτό, οι υποψήφιοι που πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό και τον δραστικό εκσυγχρονισμό του τόπου έχουν θέση στα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΒτΚ», η ομάδα κρούσης των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων, που αποτελείται από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη και τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, ήδη «σκανάρει» πληθώρα βιογραφικών και πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων. Έμφαση θα δοθεί στους αυτοδιοικητικούς, που έχουν ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες και «κουβαλούν» προσωπικές ψήφους. Οι νεοεισερχόμενοι υποψήφιοι θα περάσουν τη βάσανο της «ανάκρισης» για να μην μπορέσει κανείς να αμφισβητήσει την ηθική τους, η οποία θα πρέπει να συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης.

Απαιτητικό είναι το εκλογικό παιχνίδι στην Α’ Αθήνας, ειδικά αν με τη νέα απογραφή χαθούν έδρες. Οι νυν βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άγγελος Συρίγος, Φωτεινή Πιπιλή παραμένουν ισχυροί, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσει τη μάχη και ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Μαζί και οι αντιδήμαρχοι Αθηναίων Άννα Ροκόφυλλου και Χρήστος Τεντόμας, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Δημόπουλος και πιθανόν η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022

Δείτε επίσης