«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Ο Κώστας Σκρέκας στη «ΒτΚ»: «Χρειαζόμαστε πλαφόν στο φυσικό αέριο στα 150-200 ευρώ»

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου

Ο Κώστας Σκρέκας στη «ΒτΚ»: «Χρειαζόμαστε πλαφόν στο φυσικό αέριο στα 150-200 ευρώ»
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Μεγάλες προσδοκίες από τις γεωτρήσεις έχει η χώρα μας, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Εξηγεί γιατί η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε. απορρίπτουν την πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στα 275 ευρώ τη μεγαβατώρα και πως ελπίζει σε συμφωνία στην επόμενη σύνοδο των ομολόγων του, στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Σκρέκας ξεκαθαρίζει ότι η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί, και διαμηνύει στην Τουρκία ότι αν ενοχλείται από το Διεθνές Δίκαιο είναι δικό της πρόβλημα.

Όσον αφορά στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση ανεύθυνη στάση, την οποία θα πληρώσει, και εκτιμά ότι όσον αφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων όλα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα του γυρίσουν μπούμπερανγκ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2022.

Δείτε επίσης