«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Ένας Κυριάκος «ανακατεύει την τράπουλα»

Η κάθοδος του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας αλλάζει τις «γαλάζιες» ισορροπίες

Ένας Κυριάκος «ανακατεύει την τράπουλα»
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Σκληρή αναμένεται η μάχη των υποψηφίων στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας μετά και την έλευση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η υποψηφιότητα του οποίου ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον πρωθυπουργό.

Δεδομένου ότι στην εν λόγω περιφέρεια εκλέγονται ηχηρά ονόματα της παράταξης με σταθερή και έντονη πολιτική διαδρομή, είναι ξεκάθαρο ότι οι ισορροπίες διαταράσσονται και το κυνήγι του σταυρού γίνεται πιο δύσκολο και απαιτητικό. Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι οι εκλογές, σύμφωνα με το κυβερνητικό στρατόπεδο, θα έχουν ανοιξιάτικο άρωμα, σημαίνει αυτόματα ότι θα γίνουν με τη νέα απογραφή, η οποία αλλάζει τα δεδομένα στον αριθμό των βουλευτών που θα εκλεγούν ανά περιφέρεια. Και μπορεί η τελική εικόνα να αποτυπωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, όταν η ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα δημοσιοποιήσει τα νέα στοιχεία, ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών αναλυτών, η Α’ Αθήνας είναι πιθανό να χάσει μία έδρα, καθώς διαφαίνεται ότι υπάρχει μία ήπια μείωση του πληθυσμού του Δήμου Αθηναίων.

Ήδη στα πολιτικά Γραφεία των υποψηφίων επικρατεί έντονη κινητικότητα, καταρτίζονται τα προγράμματά, ομιλίες και προσωπικές συγκεντρώσεις, καθώς ο πολιτικός χρόνος ολοένα και πυκνώνει, ενώ ειδικό βάρος δίνεται και στην προσωπική επαφή των υποψήφιων βουλευτών με την εκλογική τους βάση.

Στόχος να προσελκυστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ψηφοφόροι αλλά και να προσεγγιστούν οι απογοητευμένοι, οι οποίοι πρέπει να λάβουν πειστικές απαντήσεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν, και ειδικά για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2019 στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας είχαν εκλεγεί επτά βουλευτές, και συγκεκριμένα, κατά σειρά εκλογής, οι: Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άγγελος Συρίγος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Φωτεινή Πιπιλή. Από την εξίσωση, εν προκειμένω, βγαίνει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος θυμίζουμε είχε διαγραφεί από τη Ν.Δ. ύστερα από μία εμφυλιοπολεμική ομιλία που είχε κάνει στη Βουλή, και, πλέον, έχει αυτόνομη πολιτική πορεία.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Δείτε επίσης