«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Γιάννης Πλακιωτάκης στη «ΒτΚ»: «Οι θεατρινισμοί Τσίπρα δεν βοηθούν τους θεσμούς»

«Ο κ. Ερντογάν γνωρίζει καλά τη διπλωματική και στρατιωτική ισχύ της χώρας μας και πιστεύω δεν θα τολμήσει την πρόκληση κάποιου θερμού επεισοδίου»

Γιάννης Πλακιωτάκης στη «ΒτΚ»: «Οι θεατρινισμοί Τσίπρα δεν βοηθούν τους θεσμούς»
Αρθρογράφος: Βαγγέλης Γιακουμής
Από Βαγγέλης Γιακουμής

Την πεποίθησή του ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει, παρά τους «λεονταρισμούς» της στα θαλάσσια σύνορα, να φτάσει στα άκρα δημιουργώντας ακόμη και θερμό επεισόδιο, εκφράζει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο ίδιος δηλώνει πως το μεγάλο όπλο της χώρας είναι το διεθνές δίκαιο, και οι ισχυρές συμμαχίες σε όλο τον κόσμο που έχει συνάψει ο Έλληνας πρωθυπουργός ενώ πολύ σημαντική είναι η διπλωματική και στρατιωτική ισχύ της χώρας. Σε ό,τι αφορά το εκλογικό κλίμα και την τοξική αντιπαράθεση ο υπουργός τονίζει: «Οι θεατρινισμοί, του κ. Τσίπρα δεν βοηθούν ούτε τη Δικαιοσύνη ούτε την ομαλή λειτουργία των θεσμών αναφορικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων».

Κύριε υπουργέ, το τελευταίο διάστημα οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας έχουν ενταθεί. Και όχι μόνο στη ρητορική του Ερντογάν, αλλά και στην πράξη, όπως τελευταία με τα συμβάντα που έγιναν στο Φαρμακονήσι. Πώς εκτιμάτε αυτή την ένταση των προκλήσεων; Για ποιο λόγο γίνονται; Είναι μόνο για το ότι ο Ερντογάν έχει εκλογές στη χώρα του;

«Οι προκλήσεις, αποτελούν για την Τουρκία διαχρονική και πάγια τακτική. Αυτό που διαφοροποιείται είναι η ένταση τους, ανάλογα με τις επιδιώξεις και στοχεύσεις του κ. Ερντογάν. Προφανώς οι καθημερινές προκλητικές δηλώσεις, οι συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις στον αέρα, αλλά και οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο, είναι απότοκο της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία. Ακριβώς γι’ αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας αλλά και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προστατεύοντας αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα της πατρίδας μας».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Πλακιωτάκη στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2022

Δείτε επίσης