«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Πανίσχυρος ο Φλώρος για ακόμα ένα χρόνο

Το παρασκήνιο ήταν πολύ έντονο γύρω από τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις και το κλίμα στο Πεντάγωνο ήταν τοξικό

Πανίσχυρος ο Φλώρος για ακόμα ένα χρόνο
Αρθρογράφος: Κώστας Μελισσόπουλος
Από Κώστας Μελισσόπουλος

Το νέο τοπίο στις Ένοπλες Δυνάμεις που προέκυψε μετά την ανανέωση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις αλλαγές στην ηγεσία του Στρατού και του Ναυτικού, βρήκε τον στρατηγό Φλώρο κυρίαρχο του παιχνιδιού.

Τα νέα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για την ηγεσία του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού είναι πρόσωπα της απόλυτου εμπιστοσύνης του κ. Φλώρου, και, σύμφωνα με συνομιλητές του που μίλησαν στη «ΒτΚ», «θα υπάρχει πολύ καλύτερη συνεννόηση και συναντίληψη για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και το αξιόμαχό τους».

Παράλληλα όμως, τόσο ο νέος αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δρυμούσης όσο και ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χουδελούδης είναι εξαιρετικοί αξιωματικοί και δικαίως επελέγησαν για την ηγεσία των κλάδων τους, κάτι με το οποίο συμφωνούν κορυφαίοι στρατιωτικοί όπως ο ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, που έπλεξε το εγκώμιό τους. «Επιλέξαμε τους καλύτερους, μεταξύ των αρίστων», επισήμανε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνομιλητή του, ο οποίος, παράλληλα, τόνισε ότι οι αλλαγές έγιναν με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του δυναμικού των ανωτάτων αξιωματικών, και μοιραία αποστρατεύτηκαν επίσης πολύ καλοί αξιωματικοί.

Η αποστρατεία των αρχηγών του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού ήρθε ως φυσικό απότοκο της εξάντλησης της θητείας τους, από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του κ. Φλώρου. Το παρασκήνιο ήταν πολύ έντονο γύρω από τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις, και τις τελευταίες ημέρες το κλίμα στο Πεντάγωνο ήταν τοξικό ύστερα από σειρά δημοσιευμάτων κατά του κ. Φλώρου, και προς τούτο η κυβέρνηση θέλησε να επισπεύσει τις κρίσεις. 

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2022

Δείτε επίσης