«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Υποκλοπές: «Ορμητήριο του ΣΥΡΙΖΑ» η ΑΔΑΕ

Το Μαξίμου αναδεικνύει την ύποπτη σχέση του Ράμμου με τον Τσίπρα

Υποκλοπές: «Ορμητήριο του ΣΥΡΙΖΑ» η ΑΔΑΕ
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Τον περίεργο ρόλο που παίζει ο πρώην δικαστικός και επικεφαλής της ΑΔΑΕ στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αναδεικνύει η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «εργαλειοποίηση» της Ανεξάρτητης Αρχής με στόχο να πληγεί προσωπικά ο πρωθυπουργός σε μία περίοδο ρευστή πολιτικά και ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις εκλογές.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι ο κ. Χρήστος Ράμμος δείχνει να καλύπτεται από πολιτικό μανδύα, εξηγώντας ότι οδηγούνται σε αυτό το συμπέρασμα από την προνομιακή μεταχείριση που έχει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρώτος έλαβε το φάκελο – χαρακτηρισμένο ως απόρρητο έγγραφο– με τα στοιχεία και όχι τα ονόματα των παρακολουθούμενων.

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έχει δράσει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, που έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό», και αυτό γιατί από τα γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και από τις γνωμοδοτήσεις, οι οποίες, όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, γίνονταν κατά το δοκούν, καταδεικνύεται ο αινιγματικός ρόλος του. Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι αν ο κ. Ράμμος είχε διαπιστώσει παράνομη παρακολούθηση όφειλε να πάει στη Δικαιοσύνη, και αν ήταν νόμιμη να τηρήσει το απόρρητο και να μην διαρρεύσει.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν στην «ΒτΚ» ότι η συμπεριφορά του εκπροσώπου μίας εκ των Ανεξάρτητων Αρχών της χώρας τούς οδήγησε, όχι άδικα, να σκεφτούν πως λειτούργησε σύμφωνα με τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων ως «προπομπός», ώστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να φτάσει μέχρι το βήμα της Βουλής, να κάνει φέιγ βολάν προσωπικά δεδομένα, και επιπρόσθετα να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2022

Δείτε επίσης