«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Άδωνις Γεωργιάδης στη «ΒτΚ»: «Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 4.000 παράνομες παρακολουθήσεις»

«Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει μόνο μετά τις δεύτερες εκλογές και μόνο εφόσον ο κ. Ανδρουλάκης αποδεχθεί ότι πρωθυπουργός θα είναι ο Κ. Μητσοτάκης»

Άδωνις Γεωργιάδης στη «ΒτΚ»: «Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 4.000 παράνομες παρακολουθήσεις»
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Για την ακρίβεια, τον απολογισμό των πεπραγμένων του στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και για το κλίμα τοξικότητας που έχει καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά στη «ΒτΚ» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Αφήνει, επίσης, μία χαραμάδα βελτιώσεων στο Market Pass, αφού όμως εφαρμοστεί στην πράξη. Για το ενδεχόμενο συνεργασιών ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι το μόνο ενδεχόμενο είναι μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά μετά τις δεύτερες εκλογές και εφόσον ο κ. Ανδρουλάκης αποδεχθεί ότι πρωθυπουργός θα είναι ο Μητσοτάκης.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων σχολιάζει ότι «ενοχλούν τον ΣΥΡΙΖΑ οι νόμιμες, ενώ επί εποχής τους έκαναν τουλάχιστον 4.000 παράνομες». Όσο για τον κ. Ράμμο και την ΑΔΑΕ, είναι απόλυτος: «Εάν κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές πιστεύω ότι θα έχει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί». Τέλος, για το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει καμιά αμφιβολία. «Θα ξαναπάρουμε αυτοδυναμία, γιατί αυτή η κυβέρνηση το αξίζει. Το 95% των προεκλογικών δεσμεύσεων έχει υλοποιηθεί».

Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα και ο «κλήρος» έχει πέσει και σ’ εσάς για την αντιμετώπισή της. Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» μάς το ζητάνε και στο εξωτερικό. Όμως, μία βόλτα στο σούπερ μάρκετ, όπως γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, είναι αποκαρδιωτική.

«Σήμερα το πρωί ήμουν σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ για την εβδομαδιαία αυτοψία στο “Καλάθι του Νοικοκυριού”. Βρήκαμε γάλα “ΜΕΒΓΑΛ” 1,19, γάλα μακράς διαρκείας 1,09, μακαρόνια επώνυμα 0,78, μακαρόνια privet label 0,62, κοτόπουλο 2,95, λευκό τυρί 6,95, γιαούρτι κάτω από 3 ευρώ το κιλό, ζάχαρη 1,15, αλεύρι 0,75. Με συγχωρείτε, αυτές δεν είναι αποκαρδιωτικές τιμές. Κάποτε πρέπει, επιτέλους, να σκεφτούμε λογικά. Οι τιμές αυτές είναι οι τιμές που είχαμε πριν από έναν χρόνο. Σας προκαλώ να κάνετε τη δική σας έρευνα και να δείτε ότι το “Καλάθι του Νοικοκυριού”» σήμερα προσφέρει στον καταναλωτή τιμές ενός χρόνου πριν. Γιατί αυτό θεωρείται αποκαρδιωτικό από ορισμένους, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακρίβεια; Βεβαίως υπάρχει ακρίβεια. Αφού υπάρχει ακρίβεια σε όλο τον πλανήτη, μπορεί να μην υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα; Είμαστε χειρότερα από τους άλλους; Είμαστε πολύ καλύτερα από τους άλλους σε όλους τους δείκτες. Ακόμα και στον δείκτη των τροφίμων που ανακοινώθηκε χθες για τον Δεκέμβριο του 2022, η Ελλάδα είναι 7η από το τέλος, κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σημειώστε κάτι, επειδή εδώ μιλάμε για τους μισθούς, πολύ κάτω από χώρες με χαμηλότερους μισθούς από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μία αποκαρδιωτική κατάσταση, με συγχωρείτε πολύ. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο η κυβέρνησή μας το διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Δείτε επίσης