«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Βορίδης στη «ΒτΚ»: «Να μην πέσουν οι πολίτες στην παγίδα της χαλαρής ψήφου»

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να λάβει ούτε μία ψήφο από τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη, οι οποίοι θα ψηφίσουν με γνώμονα την αντίδραση.» 

Βορίδης στη «ΒτΚ»: «Να μην πέσουν οι πολίτες στην παγίδα της χαμένης ψήφου»
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Για τις εκλογές και το διακύβευμά τους, την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης, αλλά και το πόσο κοντά είναι η Ν.Δ. στην αυτοδυναμία μίλησε στη «ΒτΚ» ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Χαρακτηρίζει το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία Κασιδιάρη μία από τις πλέον ντροπιαστικές κοινοβουλευτικές στιγμές του, και κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι διαχρονικά ψαρεύει ψήφους σε θολά νερά.

Καλεί τους πολίτες να μην πέσουν στην παγίδα της χαλαρής ψήφου, ενώ όσον αφορά την ψήφο των ομογενών αναφέρει ότι είναι κάπως καλύτερη η εικόνα, με τις αιτήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 8.000. Εμφανίζεται, επίσης, επιφυλακτικός για το αν θα αλλάξει η στάση της Τουρκίας μετά την αρωγή που της προσέφερε η Ελλάδα.

Η ημερομηνία των εκλογών παραμένει ακόμα γρίφος. Πολλά τα σενάρια, αλλά εσείς είστε ο κλειδοκράτορας των διαδικασιών. Ο μηχανισμός είναι έτοιμος και, σύμφωνα με τη δική σας εκτίμηση, θα πάμε στις κάλπες στις 9 Απριλίου ή αργότερα;

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή εκλογών και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να πραγματοποιήσει και την προσεχή εκλογική διαδικασία, όταν το αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει, άλλωστε, δηλώσει ότι αυτό θα συμβεί μεταξύ Απριλίου και Μαΐου. Προσωπικά δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε εκτιμήσεις σχετικά με την ακριβή ημερομηνία, δεν έχει άλλωστε και ιδιαίτερη σημασία. Οι εκλογές σε κάθε περίπτωση είναι κοντά, αφού το τέλος της θητείας της κυβέρνησης είναι σε 4 μήνες».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Δείτε επίσης