«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Στήριξη στα θύματα και τις οικογένειές τους

Δέκα ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη η Πολιτεία ανακοίνωσε δέσμη 11 μέτρων

Στήριξη στα θύματα και τις οικογένειές τους
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων αλλά και των τραυματιών, από την τραγωδία των Τεμπών, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών ύστερα από συσκέψεις με τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, καθώς το «προστατευτικό δίχτυ» απλώνεται σε πολλά επίπεδα.

Όπως τονίζουν στην κυβέρνηση, η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται, αλλά αποτελεί ελάχιστο χρέος της Πολιτείας, σε αυτές τις συνθήκες, να ανακουφίσει και να στηρίξει, με σεμνότητα και σεβασμό, τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ανάμεσα στα μέτρα στήριξης περιλαμβάνονται η ειδική σύνταξη υπέρ των οικογενειών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στα Τέμπη, αλλά και σε όσους έχει επέλθει μόνιμη αναπηρία άνω του 50% από το δυστύχημα. Επίσης, διαγράφονται όλες οι ατομικές οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία των παραπάνω.

Το ίδιο και δάνεια σε τράπεζες, ανεξάρτητα αν εξυπηρετούνται ή όχι. Στα μέτρα στήριξης περιλαμβάνεται και το δικαίωμα διορισμού στο δημόσιο τομέα για ένα μέλος των οικογενειών των θανόντων, έως και β’ βαθμού συγγένειας.

Όσον αφορά στους φοιτητές περιλαμβάνονται μέτρα όπως μετεγγραφές, προτεραιότητα στις φοιτητικές εστίες, αλλά και για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών, επιπλέον μοριοδότητηση.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Δείτε επίσης