«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Υπό έλεγχο οι αμαρτωλές συμβάσεις του ΟΣΕ

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη άνοιξε και πάλι παλιές σιδηροδρομικές υποθέσεις που μπορεί να είχαν μπει στο αρχείο

Υπό έλεγχο οι αμαρτωλές συμβάσεις του ΟΣΕ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η κακή κατάσταση στον ΟΣΕ χρονολογείται από το 2010. Τα Μνημόνια που επακολούθησαν, αλλά και η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν τον Οργανισμό στην απαξίωση και το σιδηροδρομικό δίκτυο σε σημείο ακραίας επικινδυνότητας. Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από τις ερωτήσεις που είχε καταθέσει το 2017 στη Βουλή ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, ανεξάρτητος, τότε, βουλευτής εκλεγμένος με τους ΑΝ.ΕΛ., που συγκυβέρνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτικά του τι επικρατούσε.

Σύμφωνα με την ερώτηση στις 5-7-2017, για τη σύμβαση 717 του 2014, αναφέρονται τα εξής: «Οι καθυστερήσεις στη σύμβαση 717/2014 είχαν σαν συνέπεια τη μη λειτουργία των συστημάτων σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης σε ολόκληρο σχεδόν τον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, και έτσι φτάσαμε στο τραγικό δυστύχημα στο Άδενδρο, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους».

Μάλιστα, στην ερώτησή του εμπλέκει τον τότε γ.γ. του υπουργού Μεταφορών Θάνο Βούρδα, με τον κ. Σπίρτζη να απαντά για λογαριασμό του (κουμπάροι γαρ…).

«Οι διάσπαρτες εργολαβίες, που δεν τελειώνουν ποτέ, έχουν μετατρέψει το δίκτυο σε ένα απέραντο εργοτάξιο, και ακόμα και τα συστήματα σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης και τηλεπικοινωνιών που λειτουργούσαν επιτυχώς επί χρόνια, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και τα τρένα κυκλοφορούν τυφλά, με ανταλλαγή τηλεγραφημάτων όπως την εποχή του Τρικούπη», ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Δείτε επίσης