«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Συνέντευξη - Γιάννης Μπρατάκος: «Πρώτο μας μέλημα η απόδοση ευθυνών»

«Οι πολίτες μπροστά στην κάλπη θα προχωρήσουν σε σύγκριση των τετραετιών», τονίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στη συνέντευξη του στη «ΒτΚ»

Συνέντευξη - Γιάννης Μπρατάκος: «Πρώτο μας μέλημα η απόδοση ευθυνών»
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Το κυβερνητικό σχέδιο πέντε πυλώνων, για την επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου με ασφάλεια, περιγράφει στη «ΒτΚ» ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Ο κ. Μπρατάκος εξηγεί ότι η σύγκρουση με τις παθογένειες του κράτους γίνεται, πλέον, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη πιο επιτακτική, προκειμένου να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στο δραματικό κοινωνικό αίτημα «ποτέ ξανά».

Κατηγορεί, δε, την αξιωματική αντιπολίτευση για «υποκρισία, ποντιοπιλατισμό και υπεκφυγή», σημειώνοντας ότι «είχε υπάρξει παράδοση μόλις του 32% του παραδοτέου έργου, από το οποίο μόνο το 18% ήταν λειτουργικό».

Η απόσταση από το τραυματικό γεγονός των Τεμπών είναι μικρή. Ακόμα και αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος Μαΐου, πιστεύετε ότι οι πολίτες θα φτάσουν στην κάλπη θέλοντας να τιμωρήσουν όσους θεωρούν υπεύθυνους γι’ αυτή την τραγωδία;

«Οι πολίτες απαιτούν αφενός να αποδοθεί η δικαιοσύνη, και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι όποιοι. Και αφετέρου να υπάρξουν έμπρακτες εγγυήσεις ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Κάνουμε –στο βαθμό που αυτό αφορά την κυβέρνηση– ό,τι χρειάζεται ώστε η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Και εξαντλούμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να υπάρξει έμπρακτη απάντηση στα βασικά ζητούμενα των συμπολιτών μας για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων με ασφάλεια».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Μπρατάκου στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Δείτε επίσης