«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Μετά την καταιγίδα, η επενδυτική βαθμίδα

Μητσοτάκης: Προστατευμένες οι καταθέσεις, ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες

Μετά την καταιγίδα, η επενδυτική βαθμίδα
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

«Η αύξηση των επιτοκίων πιέζει τους δανειολήπτες, αλλά η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βοηθήσει και στη μείωση του κόστους δανεισμού», τόνισε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές καταθέσεις είναι προστατευμένες, δεδομένου ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό.

Το «χαρτί» της Οικονομίας, άλλωστε, θα είναι ένα από τα δυνατά επιχειρήματα που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δρόμο προς τις κάλπες, καλώντας τους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις τετραετίες της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις εκλογές να έχουν «κλειδώσει» –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, για τις 21 Μαΐου, και τις δεύτερες κάλπες να στήνονται στις 2 Ιουλίου– το εκλογικό επιτελείο εργάζεται, πλέον, σε πυρετώδεις ρυθμούς. Οι στόχοι που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολλοί, αλλά αυτό το οποίο θα επισημάνει στους ψηφοφόρους είναι η αποφασιστικότητά του να συγκρουστεί μέχρι τέλους με το βαθύ κράτος, προκειμένου να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες σαν αυτή των Τεμπών. Θα τους καλέσει, επίσης, να αποφασίσουν εάν θέλουν να μείνει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά με τον ίδιο στο τιμόνι της διακυβέρνησης ή αν θα ακούσουν τις σειρήνες του λαϊκισμού και του ψεύδους, και τις ανέξοδες υποσχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Θα περιγράψει την Ελλάδα του 2023 που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019, με την Οικονομία της να αναπτύσσεται γρήγορα, με την ανεργία να αποκλιμακώνεται, το Δημόσιο Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ να μειώνεται με το γρηγορότερο ρυθμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία Ελλάδα πρωταθλήτρια στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η οποία στηρίζει τους ευάλωτους και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές στη «ΒτΚ», τρανή απόδειξη των παραπάνω είναι ότι οι τράπεζές μας άντεξαν στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική καταιγίδα που μαίνεται. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, διαβεβαίωσε όλους τους Έλληνες καταθέτες ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και ότι οι καταθέσεις τους είναι προστατευμένες. Αυτό που επισημαίνουν, με έμφαση, είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, και αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις, για τα ελληνικά νοικοκυριά, και με τον τρόπο αυτό θα πάψει η εξάρτηση από τις αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ. Η χώρα μας και οι οικονομικοί χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη παίρνουν συνεχώς ψήφο εμπιστοσύνης τόσο από μεγάλους επενδυτικούς οίκους όσο και από έγκριτα ΜΜΕ του εξωτερικού.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Δείτε επίσης