«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Ν. Κεραμέως στη «ΒτΚ»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει προστάτης του αναχρονισμού»

«Ο χρόνος διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν προβλέπεται να επηρεαστεί από την εκλογική αναμέτρηση»

Ν. Κεραμέως στη «ΒτΚ»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει προστάτης του αναχρονισμού»
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Για την τραγωδία των Τεμπών, για την οποία η δέσμευση της κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή της, και για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που είναι πλέον γεγονός και στη χώρα μας, μιλά στη «ΒτΚ» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Διαβεβαιώνει ότι δεν θα επηρεαστούν οι Πανελλαδικές από τις εκλογές και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ήταν και παραμένει ο πολιτικός εκφραστής και προστάτης των πυρήνων του αναχρονισμού, της αντιδραστικότητας και του βαθέος κράτους. Επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι η σταθερότητα και η συνέχεια της αναπτυξιακής πορείας της χώρας», και εκτιμά πως οι πολίτες θα εμπιστευτούν ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την τραγωδία των Τεμπών. Πού βρισκόμαστε; Η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις.

«Θεωρώ ότι η διαδικασία που εξελίχθηκε αυτήν την εβδομάδα ενώπιον της Βουλής έδωσε πολλές απαντήσεις για τους λόγους που οδηγηθήκαμε στο τραγικό αυτό δυστύχημα. Η κυβέρνηση, έχοντας αναλάβει από την πρώτη στιγμή το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, παραμένει απολύτως προσηλωμένη, πρώτον, στο να χυθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή της τραγικής αυτής υπόθεσης, και, δεύτερον, όπως έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί ποτέ παρόμοια τραγωδία στη χώρα μας. Στο δυστύχημα αυτό συμπυκνώθηκαν παθογένειες δεκαετιών, που πρέπει να αντικρίσουμε κατάματα και να αντιμετωπίσουμε. Η απώλεια ανθρώπινων ζωών, νέων ανθρώπων, το πένθος των οικογενειών τους, είναι κάτι που κανένας μας δεν πρόκειται να ξεχάσει, και είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Δείτε επίσης