«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Γιώργος Γεωργαντάς στη «ΒτΚ»: «Με “άγνωστο Χ” δεν κυβερνιέται η χώρα»

«Ο βασικός μας στόχος είναι η αύξηση του μέσου όρου κατάρτισης των Ελλήνων αγροτών» δηλώνει ο Γιώργος Γεωργαντάς στη «ΒτΚ»

Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Γεωργαντάς στη «ΒτΚ», Εκλογές 2023
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, την επιμονή Ανδρουλάκη να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, αλλά και για το πώς θα επιτευχθεί η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, μιλά στη «ΒτΚ» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Επιπροσθέτως, κάνει και απολογισμό της θητείας του και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες έχουν πειστεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης και στο θέμα της διαχείρισης της τραγωδίας των Τεμπών, αλλά και όσον αφορά στο πώς θα προχωρήσει την επόμενη 4ετία, αν λάβει νέα εντολή διακυβέρνησης. Και τονίζει σχετικά με τα σενάρια συνεργασιών ότι το κόμμα του είναι ανοιχτό σε όσους συμφωνούν με τις θέσεις του.

Πλέον γνωρίζουμε την ημερομηνία των εκλογών. Η ζωή μάς δίδαξε ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν από τη μία ημέρα στην άλλη. Πόσο πιστεύετε ότι θα μετρήσει στην απόφαση του κάθε ψηφοφόρου η τραυματική εμπειρία που βιώσαμε με την εθνική τραγωδία στα Τέμπη;

«Από την πρώτη στιγμή που βιώσαμε όλοι το τραγικό αυτό γεγονός, και κυρίως οι οικογένειες των θυμάτων, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ανέλαβε την ευθύνη που της αναλογεί και μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι έγιναν αστοχίες, αλλά έχουμε δεσμευθεί να τις διορθώσουμε, έτσι ώστε να μην ζήσουμε κάτι ανάλογο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση αυτή, για να μην μείνει καμία σκιά ούτε στο θέμα της απόδοσης ευθυνών, όπου αυτές και αν βρίσκονται, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού σιδηροδρόμου. Εκτιμώ ότι οι πολίτες έχουν ήδη πειστεί για τις προθέσεις της κυβέρνησής μας που δεν κρύφτηκε ούτε μία στιγμή, και με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή να αναλαμβάνει γενναία την πολιτική ευθύνη με την παραίτησή του».

Ο πρωθυπουργός ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει το ίδιο από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πώς το σχολιάζετε;

«Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και πάντα έβρισκε διάφορες δικαιολογίες. Από το Μάτι μέχρι τα Τέμπη, πάντα έφταιγαν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και ποτέ οι ίδιοι. Κυβέρνησαν τη χώρα τόσα χρόνια, αλλά ποτέ τους δεν φέρθηκαν ως κυβερνήτες. Έτσι και τώρα, παρότι εκείνοι ήταν που δεν ολοκλήρωσαν την περίφημη σύμβαση 717, τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και ο αρχηγός του δεν στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Δείτε επίσης